Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Γουμένισσα: Πετυχημένη η Ημερίδα για την ανάπτυξη του Πάικου

Με θέμα τις προοπτικές Τουριστικής ανάπτυξης του Πάικου, πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Ημερίδα στη Γουμένισσα. Η ημερίδα εξελίχθηκε στο κέντρο Νεότητας της πόλης την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου και είχε ως συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Τόσο οι χαιρετισμοί όσο και οι εισηγήσεις περιστράφηκαν γύρω από την δυνατότητα που έχει η περιοχή για να μπει σε τροχιά μιας αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που θα αποφέρει ένα υπολογίσιμο εισόδημα και θα συμβάλλει στην μείωση της ανεργίας μέσα από δράσεις σε πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας.

Ο Περιφερειάρχης κ. Απ.Τζιτζικώστας επισήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι ο δωδεκάμηνος τουρισμός. Στην προσπάθεια αυτή, η κάθε περιοχή θα συμβάλλει με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Περικλής Κολότσιος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνολικής ανάπτυξης του Πάικου, επισημαίνοντας ότι το βουνό είναι μεν όριο δυο νομών, αλλά δεν πρέπει να λειτουργεί ως όριο συνεργασίας, αλληλεγγύης και συντονισμένου προγραμματισμού.

Στο ίδιο πνεύμα συνολικού προγραμματισμού και δράσης κινήθηκαν οι χαιρετισμοί του αρμόδιο για τον Τουρισμό Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργου, του Δημάρχου Παιονίας κ. Χρήστο Γκουντενούδη καθώς και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας και προέδρου του τοπικού έμπορο-επαγγελματικού συλλόγου κ. Αθ.Τραχανίδη.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Γουμένισσας κ. κ. Δημητρίου, ο οποίος έκανε μια σύντομη αλλά περιεκτική αναφορά στη σημασία του προσκυνηματικού τουρισμού. Ένας τομέας για τον οποίο προσφέρονται τα σπουδαία εκκλησιαστικά στοιχεία της περιοχής.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων πραγματοποίησε παρέμβαση ο Άρης Πέντσης-Λιβανός, πρόεδρος του ορειβατικού Συλλόγου Λιβαδιωτών

Τις εργασίες της ημερίδας συντόνισε η κ. Μαριάννα Σκουλαρικά, αρμόδια για την Τουριστική προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Μετά το πέρας των εισηγητών ακολούθησε μια ξεχωριστή εκδήλωση. Στον αναπαλαιωμένο «Μύλο Γιαπατζή» της Γουμένισσας. Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν γευσιγνωσία και οινογνωσία με τοπικά προϊόντα και με τη συνοδεία των σπουδαίων «Χάλκινων».
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.