Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

«Πλημμύρισε» το σπιτάκι του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Με εξαιρετική επιτυχία και πλήθος συγκεντρωμένου κόσμου ολοκληρώθηκε η βραδιά της 20ής Δεκεμβρίου που ήταν αφιερωμένη στην ποντιακή κουζίνα και στους ποντιακούς χορούς από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Κιλκίς σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Μεγάλης Βρύσης, της Επταλόφου και της Πικρολίμνης στο χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς. Η παρουσίαση αυτή πραγματοποιήθηκε, καθώς η διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου αποτελεί ένα από τα τμήματα που λειτουργούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο Κιλκίς με ευρεία απήχηση και ως στόχο είχε να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι στοιχεία της ποντιακής παράδοσης.

Στο "σπιτάκι" του Κέντρου Δία Βίου Μάθησης παραβρέθηκε πλήθος κόσμου που δοκίμασε ποντιακά εδέσματα, τανωμένον σοβράν, πισία, πιροσκία, ωτία, τσοκαλικλία, περέκια, που ετοιμάζονταν εκείνη την ώρα στην πυροστιά και στο γκάζι, με πολλή προθυμία, από τις Πόντιες νοικοκυρές των προαναφερόμενων Συλλόγων και προσφέρονταν δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε η εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος της Μεγάλης Βρύσης, που χόρεψε ποντιακούς χορούς μεταδίδοντας ζωντάνια και κέφι σε όλη την πλατεία, και μετά τη σκυτάλη πήραν συγκροτήματα, που τραγούδησαν νεανικά και ροκ τραγούδια.

Το πρόγραμμα της βραδιάς παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τσαντάκης και στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό η Υπεύθυνη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης κ. Πηνελόπη Σιούρδα, η οποία ενημέρωσε τον κόσμο για τις δράσεις και τα τμήματα που λειτουργούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Κιλκίς. Την εκδήλωση τίμησε ακόμη με την παρουσία του ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.