Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

«Αϊ – Βασίλης, ξωτικά ….στη Βιβλιοθήκη Κιλκίς έρχονται ξανά»

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες υπό τον τίτλο: «Αϊ – Βασίλης, ξωτικά ….στη Βιβλιοθήκη έρχονται ξανά», για παιδιά από 3,5 έως 12 χρονών, υλοποιήθηκαν από εθελοντές, φίλους της Βιβλιοθήκης, κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν περίπου 150 παιδιά.
Οι εθελόντριες με μεγάλη αγάπη και δημιουργική φαντασία διάβασαν, δραματοποίησαν, έπαιξαν κουκλοθέατρο, τραγούδησαν με τα παιδιά. Μετά την ανάγνωση των παραμυθιών πραγματοποιήθηκαν διάφορες δραστηριότητες, όπως χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, ζωγραφική και ζαχαροπλαστική. Τα παιδιά δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες κάρτες, καρτοστολίδια, σελιδοδείκτες, στολιδάκια από πηλό, έφτιαξαν και έφαγαν κατενθουσιασμένοι καταπληκτικά μπισκοτοσπιτάκια, γλυκά και ποντικοτρουφάκια. 

Τραγούδησαν γαλλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έφτιαξαν κάρτες και έστειλαν ευχές «a la francaise» και οι πιο μικροί μας φίλοι ήρθαν με τα αγαπημένα τους λούτρινα ζωάκια, μας τα γνώρισαν και διασκέδασαν ψάχνοντάς τα στα ράφια της βιβλιοθήκης όπου κρύφτηκαν, για να διαβάσουν και αυτά βιβλία, να γνωριστούν και να κάνουν τις δικές τους μικρές σκανταλιές! Τέλος, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ. γιορτάσαμε την προπαραμονή των Χριστουγέννων με παραδοσιακά κάλαντα και λιχουδιές, κλείνοντας τον φετινό κύκλο των δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης. 

Μικροί και μεγάλοι τραγουδήσαμε παραδοσιακά κάλαντα, ακούσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κεραστήκαμε γλυκά και αλμυρά εδέσματα, για να υποδεχτούμε γλυκά την Γέννηση του Χριστού.

Ευχαριστούμε θερμά τις εθελόντριες Αραβίδου Μάρθα, Μιχαηλίδου Σοφία, Νικολαΐδου Μίνα, Παυλίδου Νίκη, Πολυμένη Αγάπη, Πολυχρονίδου Παρέσσα, Σταμπουλή Φανή, Σταμπουλή Χρύσα, Τσιρίκα Αθηνά για τον χρόνο που διέθεσαν στη Βιβλιοθήκη και τη δημιουργική γιορτινή τους διάθεση.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχισμένο και δημιουργικό το Νέο Έτος, με συναρπαστικές αναγνώσεις!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.