Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Με βιωματικά παιχνίδια η προπόνηση του στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς στις 3 Δεκεμβρίου για τη Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες

Η Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά των Ακαδημιών του Τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς, να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τα άτομα αυτά και τον τρόπο ζωής τους.

Έτσι, στις 3 Δεκεμβρίου ακαδημία στίβου πραγματοποίησε στην προπόνηση βιωματικά παιχνίδια για άτομα με αναπηρία. Πιο συγκεκριμένα, οι μικροί αθλητές & αθλήτριες χωρίστηκαν από τις προπονήτριες Μπουρλούκα Νάντια και Κανελιά Μαρίνα σε ομάδες και κάθε φορά ένας έκλεινε τα μάτια του με ένα φουλάρι ενώ οι υπόλοιποι τον καθοδηγούσαν, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία

“Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και κάποιες φορές δύσκολο να το προσεγγίσουμε με παιδιά σχολικής ηλικίας. Είναι όμως και ένα θέμα που αν αντιμετωπιστεί με ευαισθησία από τον εκπαιδευτικό ή τον προπονητή μπορεί να βάλει τα θεμέλια στη σκέψη των μικρών παιδιών για τη διαφορετικότητα και για το σεβασμό απέναντι στα άτομα αυτά. Μπορεί να μην είναι κατάλληλη ηλικία για να κατανοήσουν πλήρως τα παιδιά το νόημα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά , είναι όμως η κατάλληλη ηλικία για να δοθούν τα ερεθίσματα να έρθουν τα παιδιά σχολικής ηλικίας σε επαφή με εικόνες και πληροφορίες που θα τα βοηθήσουν να μην φοβούνται τα άτομα αυτά και να καταλάβουν κάπως καλύτερα τον τρόπο ζωής τους. Η Ακαδημία του Στίβου του ΓΑΣΚ θα επαναλάβει και σε άλλες μορφές τέτοιες δραστηριότητες μιας και την αναπηρία δεν πρέπει να τη θυμόμαστε μόνο μία μέρα το χρόνο αλλά συνέχεια” επισήμανε η προπονήτρια Νάντια Μπουρλούκα.

“Το πιο γνωστό παιχνίδι που μπορούσαμε να παίξουμε σαν αφόρμηση για το θέμα αυτό ήταν να δέσουμε τα μάτια των παιδιών (όχι όλα μαζί ταυτόχρονα) και να τα προτρέψουμε να κινηθούν στο χώρο, χωρίς βοήθεια ή και με βοήθεια άλλου παιδιού και μετά να μας περιγράψουν το πως ένιωσαν. Αν ήταν εύκολο ή δύσκολο και τι συναισθήματα τους προκάλεσε η έλλειψη όρασης και επαφής με το χώρο. Στη συνέχεια ζητήσαμε από τα παιδιά να προσπαθήσουν να συνεννοηθούν σε ζευγάρια χωρίς όμως να μιλάνε. Τα προ τρέψαμε να σκεφτούν τρόπους άλλους εκτός από την ομιλία για να ζητήσουν συγκεκριμένα πράγματα” συμπλήρωσε η προπονήτρια Μαρίνα Κανελιά

“Σίγουρα η προπόνηση αυτή ήταν ένα μάθημα ζωής και ένα ηθικό δίδαγμα για τα παιδιά , αφού ανέδειξε το μεγαλείο της ψυχής των ατόμων με αναπηρία και την δύναμη που επιδεικνύουν για να τα κατορθώσουν όλα αυτά που σε εμάς φαίνονται ανέφικτα. κατέρριψαν τα όρια που η κοινωνία έχει λανθασμένα θέσει και ορίσει ανάμεσα στη διαφορετικότητα και το φυσιολογικό μέσα από το παιχνίδι. Το «δεν μπορώ» στα απλά πράγματα ίσως να μην υπάρχει.” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΓΑΣ Κιλκίς Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.