Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Οι μικροί κηπουροί του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς ξεκίνησε από το Νοέμβριο η καλλιέργεια μαρουλιών σε ειδικούς σάκους με λίπασμα και θρεπτικά συστατικά. Η καλλιέργεια αυτή εντάσσεται στο Τοπικό Δίκτυο «Η Επιστήμη και η Γνώση στην Υπηρεσία του Ανθρώπου (Εθελοντισμός και Κοινωνική Αλληλεγγύη)» και στη θεματική ενότητα «Καλλιέργεια λαχανικών σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος»
Το εν λόγω Δίκτυο τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς με γενικό συντονιστή το Διευθυντή της, κ. Γεώργιο Κωνσταντινίδη. Οι υπεύθυνοι του Δικτύου είναι οι κ.κ. Σωτηρία Καρολίδου υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, Γιάννης Λιναρδάκης υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων. Οι σάκοι είναι προσφορά της εταιρείας OikoLava. Το Εργαστήριο Λαχανοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ αποτελεί τον εποπτεύοντα φορέα του Δικτύου.

Ο σκοπός του Δικτύου είναι διττός:

· Η εξοικείωση των μαθητών με τη γη και τα προϊόντα της και την ανάπτυξη υπευθυνότητας ως προς τις πρακτικές καλλιέργειας

· Η ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης αφού η σοδειά θα διατεθεί σε κοινωνικούς φορείς και στο κοινωνικό συσσίτιο της Μητρόπολης του Κιλκίς για κάλυψη μέρους των διατροφικών αναγκών των οικογενειών συμπολιτών μας που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το 2ο Γυμνάσιο θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει και τους λειτουργούς της Β' Βαθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς και τον κ. Δημήτρη Τσαντάκη, ως εκπρόσωπο του Δήμου Κιλκίς, για την ευγενική παραχώρηση τμήματος του αύλειου χώρου του Λαογραφικού Μουσείου για την εγκατάσταση της καλλιέργειας.

Στη θεματική ενότητα που συμμετέχει το 2ο Γυμνάσιο, οι μαθητές έχουν αναλάβει την καλλιέργεια και τη συνεπαγόμενη φροντίδα ενενήντα (90) σποροφύτων μαρουλιού που ανήκουν σε δύο ποικιλίες (σγουρό και ρομάνα) και φυτεύθηκαν στις 18/11/2014. Την εγκατάσταση επισκέφθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Τσαντάκης, στις 24/11/2014, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς που συμμετέχει επίσης στο Τοπικό Δίκτυο.

Οι παραπάνω δράσεις καταδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον του 2ου Γυμνασίου και την ενεργή συμμετοχή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι της τοπικής κοινωνίας και ενθαρρύνουν την ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.