Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Πληρώνονται οι σχολικές καθαρίστριες για το 2014-2015

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Στην κάλυψη της πλήρους δαπάνης των κατά τόπους Σχολικών Επιτροπών για το έργο των σχολικών καθαριστριών κατά το σχολικό έτος 2014- 2015 προχωρά το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.NE.ΔΙ.ΒΙ.Μ) , μετά την υπογραφή Κοινής Υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, για την επιχορήγηση από πιστώσεις του τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στην εν λόγω απόφαση προβλέπεται η χρηματοδότηση «των σχολικών επιτροπών των μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που στερούνται προσωπικού καθαριότητας». Υπολογίζεται δε ότι για το έργο θα απασχοληθούν 8.748 σχολικές καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες όλης της επικράτειας κατά το σχολικό έτος 2014 - 2015.

Μετά την δημοσίευση της απόφασης από το Εθνικό Τυπογραφείο, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η εξόφληση των δεδουλευμένων έως και το τέλος του 2014 με το ποσό των 11,8 εκ. ευρώ.

Συγχρόνως, ολοκληρώνεται η καταβολή προς τις κατά τόπους Σχολικές Επιτροπές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της τακτικής επιχορήγησης της εαρινής περιόδου του προηγούμενου σχολικού έτους, η οποία ανήλθε σε 1.999.754,86 ευρώ.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, ο Υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε: «Με συντονισμένες μας ενέργειες και σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες πιστώσεις για το έργο των 8.748 σχολικών καθαριστριών για το τρέχον σχολικό έτος, ενώ εξοφλείται και κάθε οφειλή για το προηγούμενο. Μέλημά μας αποτελεί η υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στη δημόσια εκπαίδευση και η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολικών μονάδων στην πράξη, χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.