Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Αφιέρωμα της GNOMIwebtv στο νομό Πιερίας

Του Θεόφιλου Κυριακίδη
@@ Βλέπετε η gnomi web TV ξέφυγε από τα σύνορα του Ν. Κιλκίς ή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, όπως θέλουν να λέγεται σήμερα, και «πήγε» στον Ν. Πιερίας για να σας μεταφέρει μερικά από τα αξιοθέατα της.

@@ Βλέπετε εκεί υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για να παρουσιάσουν και για να μάθει ο κόσμος τα αξιοθέατά τους.

@@ Το ίδιο θα επιχειρήσουμε και στον Ν. Κιλκίς εάν οι φορείς του Ν. Κιλκίς ενδιαφέρονται για τον τόπο μας!

@@ Μα θα μου πείτε: αν ενδιαφέρονται; Ναι, η πρόταση θα γίνει εντός των προσεχών ημερών, εκεί που πρέπει. Εάν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους δήμους και λοιπούς φορείς, τότε ……….. η μισή ντροπή δική τους και η μισή δική μας εάν δεν το παλέψουμε μόνοι μας.

@@ «Μπαίνοντας» στην Gnomi Web TV θα δείτε το Μοναστήρι, -παλαιό και νέο – του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο. Θα δείτε την διαδρομή που ακολουθεί κανείς ώστε να θαυμάσει το φαράγγι του Εννιπέα, στους πρόποδες του Ολύμπου.

@@ Θα δείτε το βουνό των Θεών, τον Όλυμπο στην θέση «Πριόνια» όπου ο φύλακας εκεί και ξεναγός κ. Δημήτρης θα σας καλοδεχτεί με την πιο νόστιμη «βραστή γίδα» και την πιο νόστιμη φασολάδα. Τα υπόλοιπα «επί της οθόνης».

@@ Θα δείτε το Ναυτικό Μουσείο του Λιτοχώρου όπου ο καπετάν Γιάννης θα σας ξεναγήσει και θα σας ενημερώσει για τα «σκαριά» και την ιστορία των Λιτοχωρινών ναυτικών.

@@ Όποιος πάει στο Λιτόχωρο και δεν έχει γνωρίσει τον παραδοσιακό κουρέα τον κύριο Θόδωρο Κουτσιμανή, είναι σαν να μη πέρασε από το Λιτόχωρο. Επισκεφτείτε τον γιατί ότι κι αν σας πούμε θα είναι λίγα. Από κούρεμα μέχρι βότανα καταγεγραμμένα και από γιατρούς από το 1907!

@@ Και μια και είπα για το 1907, θα δείτε και το Δημοτικό Σχολείο που από το 1907 οι Λιτοχωρινοί ναυτικοί με δωρεές, έκτισαν και λειτουργούσε με δικά τους έξοδα. Σήμερα στεγάζετε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου.

@@ Παλιός Άγιος Παντελεήμονας. Δεν μπορώ να σας τον περιγράψω με λόγια. Δείτε το βίντεο!

@@ Το ότι υπάρχει ταβέρνα «το Αγιονέρι» στο Δίον, δεν θα το πιστέψετε. Και όμως ….. πηγαίνετε να απολαύσετε τις σπεσιαλιτέ του και να σας πει την ιστορία για το δικό μας Αγιονέρι πριν από πάρα πολλά χρόνια.

@@ Δείτε την γιορτή του Κάστανου στην Σκοτίνα. Ότι κι αν σας περιγράψουμε και ότι κι αν δείτε ίσως δεν θα μπορέσετε να φανταστείτε την υπέροχη φιλοξενία και αγάπη των διαφόρων συλλόγων και των κατοίκων της Σκοτίνας! Εκεί απολαύσαμε κάστανα σε μέγεθος φιρικιού!!

@@ Βέβαια θέλω από εδώ να ευχαριστήσω τον Δημοσιογράφο κ. Απόστολο Λάγιο που χωρίς την δική του βοήθεια δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε σχεδόν τίποτε.

@@ Ορμητήριό μας ήταν τον ξενοδοχείο COSMOPOLITAN στην παραλία Κατερίνης, που μπορεί να γίνει δικό σας ορμητήριο αν χρειαστεί να επισκεφτείτε τον Ν. Πιερίας.

@@ Ευχαριστούμε λοιπόν την διεύθυνση του ξενοδοχείου. Και πριν κλείσω, ήθελα να δείτε το βίντεο με τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς έτσι ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα και να κρίνετε από μόνοι σας.

@@ Θα ήταν παράλειψη εάν δεν σας ανέφερα το καφέ – εστιατόριο «Ερατώ» στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου από όπου βλέπετε πανοραμικά τον Όλυμπο, απολαμβάνοντας τον καφέ σας κάτω από τα πλατάνια. Την φιλόξενη και πρόσχαρη κυρία Κατερίνα θα την βρείτε στο μπαρ μια και είναι η διευθύνουσα της επιχείρησης.

@@ Στο μέλλον θα ξαναπάμε για άλλα αξιοθέατα του Νομού μια και εκεί υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αγαπάνε τον τόπο τους!!!!!!

Δείτε όλο το αφιέρωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.