Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

"Η ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. προέκυψε από λογιστική αστοχία"

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς που αφορά στον προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για το έτος 2015.

Στην ανακοίνωση η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εμφανίζεται σαφώς αδικημένη με προϋπολογισμό μειωμένο κατά 70% περίπου. Συγκρίνονται δύο αριθμητικά στοιχεία εντελώς άσχετα μεταξύ τους.

Εμφανίζεται δηλαδή ως προϋπολογισμός του 2014 το ποσόν των 19.027.955,75€. Αντίστοιχα ως προϋπολογισμός για το 2015 εμφανίζεται το κονδύλιο των 5.753.433,06€. Έτσι μοιραία προκύπτει η μείωση του 70%.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ. προέκυψε από λογιστική αστοχία αφού το δεύτερο ποσό είναι ο προτεινόμενος προϋπολογισμός ενώ το υπέρογκο πρώτο ποσό είναι ο τελικώς διαμορφωμένος προϋπολογισμός του 2014 με όλες τις εισροές και τις λογιστικές αναμορφώσεις.

Η πραγματική διαφορά (μείωση) αφορά στους προτεινόμενους προϋπολογισμούς των ετών 2014 και 2015. Τα ποσά τους είναι:

Οικονομικό έτος 2014 : 6.917.283,30

Οικονομικό έτος 2015 : -5.753.433,06

Διαφορά : 1.163.850,24

Η μείωση επομένως είναι της τάξης του 16,82%.

Η διαφορά αυτή προκύπτει κατά κύριο λόγο από το κόστος της μεταφοράς μαθητών εξ αιτίας του διαφορετικού τρόπου υπολογισμού της συγκεκριμένης δαπάνης.

Πέραν όλων των παραπάνω αδιαμφισβήτητων στοιχείων θα ’πρεπε να ληφθεί υπόψη το γεγονός των επιβαλλόμενων περικοπών από την Κεντρική Διοίκηση σε όλες τις χρηματοδοτήσεις, μια πραγματικότητα από την οποία δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Εξυπακούεται βέβαια ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς δια των αιρετών επικεφαλής της, κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για διασφάλιση χρηματοδοτήσεων από κάθε πρόσφορη πηγή, είτε της Περιφέρειας, είτε της Κεντρικής Διοίκησης, είτε των Ευρωπαϊκών Ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.