Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Κοινό Συντονιστικό Όργανο συγκρότησαν οι τρεις Ενώσεις Στρατιωτικών

Χέρι-χέρι θα προχωρήσουν από εδώ και πέρα οι τρεις (αν όχι οι μεγαλύτερες) από τις μεγαλύτερες Ενώσεις Στρατιωτικών. Η Ένωση Θεσσαλίας, Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν την Κυριακή 23 Νοέμβρη και μέσα σε ένα πολύ εγκάρδιο αλλά και αγωνιστικό πνεύμα, έλαβαν σοβαρότατες αποφάσεις για το μέλλον τους αλλά και για αυτό της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΣ).
Το σημαντικότερο βέβαια όλων είναι ότι υπήρξε κοινή υπόσχεση για τον αγώνα που πρόκειται να κάνουν από δω και πέρα, προκειμένου τουλάχιστον αυτές, να εγγυηθούν την ενότητα της ΠΟΕΣ.

Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις Ενώσεις:

Ανακλινώνεται ότι μετά την συνάντηση των προεδρείων των τριών Ενώσεων Στρατιωτικών (Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. – Ε.Σ.ΠΕ.Θ. – Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα: 

Εκτίμηση της κατάστασης στην Π.Ο.Ε.Σ. όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις. 

Το έργο, ο τρόπος λήψης αποφάσεων και ο τρόπος λειτουργίας της Ομοσπονδίας 

Το έργο που έχουν επιτελέσει μέχρι τώρα οι τρεις Ενώσεις κυρίως στα θέματα του Ωραρίου Εργασίας (40ωρο), Ασφαλιστικό-Καταταγέντες 90-95, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, Μεταθέσεις, Στέγαση Στελεχών και θέματα Μέριμνας Προσωπικού. 

Καθορίστηκαν οι κοινοί επόμενοι στόχοι. 

Προσδιορίστηκαν τρόποι για κοινή δράση των τριών Ενώσεων όπου απαιτηθεί (π.χ. σε συναντήσεις με φορείς), η οργανωμένη αντιμετώπιση και η συνδρομή σε τυχόν πρόβλημα μιας Ένωσης, αλλά και κοινή παρουσία από δω και στο εξής μέσα στην Π.Ο.Ε.Σ. 

Αποφασίστηκε η δημιουργία Κοινού Συντονιστικού Οργάνου.

Καλούμε την Π.Ο.Ε.Σ.
Να δώσει βήμα στον ουσιαστικό διάλογο και στον πλουραλισμό των απόψεων μέσα σ’ αυτήν και να σταματήσει η απουσία προβολής των δραστηριοτήτων κάποιων συγκεκριμένων Ενώσεων από την ιστοσελίδα της, που δημιουργεί απορία και σύγχυση στους συναδέλφους. 

Να εντείνει τις προσπάθειες για την αναγνώριση της σωματειακής εκπροσώπησης των στρατιωτικών μέσω των Ενώσεων από την πολιτεία με Νομοθέτηση που θα διέπει το θέμα αυτό. 

Να αποφεύγει λεκτικές υπερβολές ή κινήσεις που θα οδηγήσουν πολλούς να μας προσάψουν ίχνη κομματισμού ή προσωπικών φιλοδοξιών στον κοινό μας αγώνα για την επιτυχία των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας. 

Να συνδράμει σε Ενώσεις με κάθε μέσο, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα και το κύρος τους από άτομα που παρυσφύουν σ’ αυτές και δημιουργούν διενέξεις και διάφορες άλλες δυσχέρειες και προβλήματα. 

Τόσο οι Ενώσεις και κατ΄ επέκταση η Ομοσπονδία μας, πρέπει να μείνουν μακριά από τις διάφορες προσωπικές φιλοδοξίες και προσπάθειες κομματικοποίησης. Άλλωστε δεν ανήκουν σε κανένα πρόσωπο ή πολιτικό φορέα αλλά ανήκουν σε όλους τους συναδέλφους, τους οποίους καλούμε να στηρίξουν τον αγώνα μας με τη συμμετοχή τους.

ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ – ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

-ΟΙ-
ΠΡΟΕΔΡΟΙ


Πρόεδρος ΕΣΠΕΘ                       Πρόεδρος ΕΣΠΕΗΠ                      Πρόεδρος  ΕΣΠΕΚΜ   
Ηλίας Νατσιούλας                        Γεώργιος Θεοδώρου                   Ευμορφύλη Ασλανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.