Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Αγαθοπούλου: "Σταματήστε επιτέλους τα πολιτικά παιχνίδια"


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, στην ομιλία της στην ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο: «Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους «διαθέσιμους» εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, τονίζοντας ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τροπολογία για την επαναπρόσληψή τους γιατί θεωρούμε πιο σημαντικούς τους 1800 εκπαιδευτικούς και τους 20000 μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ από τις επιταγές της Τρόικας».

Η βουλευτής αναφέρθηκε επίσης και στο πολύπαθο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που λειτουργεί στο Κιλκίς, με αφορμή την τροπολογία που είχε καταθέσει ο κ. Γεωργαντάς λίγες μέρες πριν γίνει Υφυπουργός Παιδείας και την απέσυρε λίγες μέρες αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του. Η τροπολογία αφορούσε στην αυτονόητη διοικητική ρύθμιση ώστε το κτίριο που κατασκευάστηκε για να στεγάσει το Τμήμα του ΤΕΙ που λειτουργεί στην πόλη μας να ακολουθήσει τη διοικητική μεταφορά του Τμήματος από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Η κ. Αγαθοπούλου ανέφερε επί λέξει: «Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβετε ότι δεν είναι όλοι οι τομείς πρόσφοροι για πολιτικά παιχνίδια…».

Η βουλευτής τέλος κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας να αποσύρει το νομοσχέδιο που βάζει τέλος στην Έρευνα των Δημόσιων Ιδρυμάτων, στο όνομα των μνημονιακών μας υποχρεώσεων, προς όφελος του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου τονίζοντας ότι: «Μετά και από αυτό το νομοσχέδιο ο Υπουργός Παιδείας θα μείνει στην Ιστορία ως ο Υπουργός που διέλυσε την έρευνα στη χώρα μας και το Υπουργείο Παιδείας με τους Υπουργούς που το υπηρετούν ως οι Υπουργοί που έκαναν λάστιχο ξεχειλωμένο τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων της ευθύνης τους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.