Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Δυναμικό "παρών" του «ΒηματίΖΩ» στο Γενικό Συμβούλιο και το Συνέδριο της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Συνέδριο της Ε.Σ.Α.μεΑ., στα πλαίσια εορτασμού της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία με θέμα: «Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης» στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2014. Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησε η Πρόεδρος του «ΒηματίΖΩ» και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ, κ. Ευθυμία Καράμπαγλη έχοντας τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας με παρεμφερείς Συλλόγους της Επικράτειας.
Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος τόνισε αφενός την αποφασιστικότητα του αναπηρικού κινήματος απέναντι σε περικοπές επιδομάτων και παροχών και αφετέρου τη σημασία υλοποίησης της Σύμβασης του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, επισημαίνοντας ότι «με την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων είναι πλέον μέρος του εθνικού δικαίου και γι’αυτό δεσμευτική, και όχι κενό γράμμα».

Συγχρόνως, πλήθος διακεκριμένων ομιλητών τοποθετήθηκε σε θεματικές ενότητες όπως «Κοινωνική Προστασία και Οικονομική Κρίση», «Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας-Πρόνοιας και ΑμεΑ», «Πιστοποίηση Αναπηρίας», «Αποϊδρυματοποίηση-Αυτόνομη Διαβίωση» και «Εθνική Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ». Μεταξύ αυτών, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, η Γενική Γραμματέα Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας Έφη Μπέκου, ο καθηγητής Δημόσιου Δικαίου και Θεσμών Κοινωνικής Προστασίας Ξενοφών Κοντιάδης, ο Γενικός Διευθυντής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας Σπύρος Κοκκινάκης και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης.

(Βλ. Εργασίες του Συνεδρίου, διαθέσιμο σε http://www.youtube.com/watch?v=hAljbN-iAPA , http://www.youtube.com/watch?v=Q-OzK8EAMVs ).

Απαύγασμα του Συνεδρίου αποτέλεσε η διακήρυξη της αναγκαιότητας για διαμόρφωση ενός ανθρωποκεντρικού συστήματος πρόνοιας και υποστήριξης με βάση τη δικαιωματική προσέγγιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 προηγήθηκε η Συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ, στην οποία συμμετείχε ενεργά η Πρόεδρος του «ΒηματίΖΩ» και ενημερώθηκε πλήρως για τις δραστηριότητες και ενέργειες της Εκτελεστικής Γραμματείας από την προηγούμενη Συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, την τρέχουσα κατάσταση σε βασικούς τομείς που αφορούν τα ΑμεΑ, ως προς την εργασία, κοινωνική ασφάλιση, παιδεία και ΚΕΠΑ, τον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, την οργάνωση Εθνικής Συνδιάσκεψης και φορέων μελών των Χρόνιων Παθήσεων, καθώς και για διάφορα οργανωτικά θέματα του αναπηρικού κινήματος. Τέλος, πραγματοποιήθηκε Σύσκεψη εκπροσώπων για τα Διοικητικά Συμβούλια των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.