Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Εκδρομή στην Κερκίνη διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Ημερήσια εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στη λίμνη Κερκίνη διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, καλώντας μέλη, υποστηρικτές, αλλά και όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν τα πουλιά και τους βιοτόπους της χώρας μας.
Η περιήγηση στον διεθνούς σημασίας υγρότοπο της λίμνης Κερκίνης πέρα από ψυχαγωγικό θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς θα γίνει παρατήρηση πουλιών σε επιλεγμένες θέσεις γύρω από τη λίμνη με τη συνοδεία έμπειρων παρατηρητών πουλιών - μελών της Ορνιθολογικής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών στο Ανατολικό Ανάχωμα της λίμνης (Μεγαλοχώρι), στον Λιθότοπο και στο Μανδράκι, όπου αναμένεται να παρατηρηθούν πολλά είδη υδρόβιων πουλιών που διαχειμάζουν στη λίμνη, όπως αργυροπελεκάνοι, φοινικόπτερα, χουλιαρομύτες, αβοκέτες, καλημάνες, στικταετοί, καλαμόκιρκοι, θαλασσαετοί, κύκνοι, σχεδόν όλα τα είδη παπιών που απαντώνται στην Ελλάδα, κ.ά. Εξέχουσα θέση μάλιστα στα πουλιά που αναμένεται να παρατηρήσουμε έχουν οι Νανόχηνες που έχουν φτάσει εδώ και ενάμιση μήνα περίπου στην περιοχή.

Για να δείτε όλο το πρόγραμμα και να συμπληρώσετε τη Δήλωση Συμμετοχής επισκεφτείτε:
http://ornithologiki.us7.list-manage.com/track/click?u=9b3a3a0844aa29fca4d40bc8f&id=af2c6c62a3&e=594322c272

Η λίμνη Κερκίνη είναι μία από τις περιοχές όπου υλοποιούνται οι δράσεις του Προγράμματος LIFE+ “Διαφύλαξη του φιννοσκανδικού πληθυσμού της Νανόχηνας σε σημαντικές περιοχές διαχείμασης και στάθμευσης κατά μήκος της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής διαδρομής” που υλοποιείται κατά την περίοδο 2011-2016.
www.ornithologiki.gr/nanoxina
www.facebook.com/LesserWhitefrontedGoose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.