Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς
Την Πέμπτη 27 Νοέμβρη το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς, όπως και σε ακόμα 66 πόλεις σε όλη τη χώρα, η απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Η σημαντική παρουσία απεργών εργαζομένων, άνεργων, νεολαίων και γυναικών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και συνταξιούχων, έδειξε για ακόμα μια φορά ότι οι ταξικές δυνάμεις, παρά τις όποιες δυσκολίες και εμπόδια κρατούν και θα συνεχίσουν να κρατούν αναμμένη τη φλόγα του αγώνα και της προοπτικής. Μια φλόγα η οποία με τη λαϊκή θέληση μπορεί να φουντώσει και να σαρώσει του εκμεταλλευτές των κόπων της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η συγκεκριμένη απεργία ήρθε ένα μήνα μετά το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη, με τη συμμετοχή περίπου 1000 συνδικαλιστικών οργανώσεων και πάνω από 100000 λαού. Ήρθε ως το επόμενο βήμα της κλιμάκωσης της πάλης του λαού απέναντι στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους.

Παρόλα αυτά ήταν μια απεργία που μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πάλεψαν για να προετοιμαστεί, να οργανωθεί, να έχει την ανάλογη επιτυχία. Μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αγωνίστηκαν ώστε να σπάσει η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, να ξεπεραστεί η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ένα μήνα τώρα οι πλειοψηφίες των διοικήσεων των Σωματείων του νομού, είτε δε συνεδρίασαν καν για το θέμα της απεργίας, είτε δεν κάλεσαν σε ΓΣ ώστε η απεργία να γίνει υπόθεση του συνόλου των εργαζομένων, είτε ενημέρωσαν τους συναδέλφους τελευταία μέρα για την απεργία και τη συγκέντρωση. 

Απόντες από τους εργασιακούς χώρους όλο αυτό το μήνα ήταν τόσο το Εργατικό Κέντρο όσο και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα μια ανύπαρκτη συγκέντρωση και τη μη πραγματοποίηση πορείας. Με αυτή τους τη στάση δικαιολογούν απόλυτα τον τίτλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Βάζουν πλάτη όχι μόνο να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά βάζουν πλάτη και στην προώθηση της αστικής ιδεολογίας.

Από το βήμα της συγκέντρωση ο Τάσος Βασιλακάκης, αντιπρόεδρος του σωματείου ΟΤΑ Κιλκίς και μέλος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ, αναφέρθηκε εκτός των άλλων στα αιτήματα που θέτει το ταξικό κίνημα στο λαό, στην αναγκαιότητα της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, αλλά και στην αιτία των δεινών που ζει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της και η οποία δεν είναι άλλη από την ακόρεστη ανάγκη των μονοπωλίων για κερδοφορία. 

Με παραδείγματα και στοιχεία έδειξε ότι ακόμα και μέσα στην κρίση πολλοί μονοπωλιακοί όμιλοι και επιχειρήσεις που βρίσκονται και στην περιοχή μας συνεχίζουν να αυξάνουν την κερδοφορία τους. Παρόλα αυτά ο λαός της περιοχής φτωχαίνει όλο και περισσότερο. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι με βάση τον παγκόσμιο πλούτο που παράχθηκε το 2013, αντιστοιχούν 56000 δολάρια σε κάθε ενήλικο κάτοικο του πλανήτη.

Στο τέλος κάλεσε το λαό να μην κάνει καμιά έκπτωση από τις ανάγκες του και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τη ζωή που μας αξίζει. Να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.