Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Δείτε Video από ανάλογη εκδήλωση στο Κιλκίς ΕΔΩ
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και την προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής “CYBERKID” διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη).

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, παιδιά και όσους πολίτες επιθυμούν να ενημερωθούν διεξοδικά σχετικά για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης ενώ τις επιμέρους θεματικές ενότητες θα παρουσιάσουν εξειδικευμένοι αξιωματικοί της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Βάιος Χόνδρος.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα:

· Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

· Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων

· Τα αδικήματα και ο τρόπος που διαπράττονται μέσω διαδικτύου καθώς και πρακτικές πρόληψης

· Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες καθώς και

· Στατιστικά στοιχεία που αφορούν στη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τέλος

· Η καινοτόμος και παγκόσμιας εμβέλειας εφαρμογή “CYBERKID” η οποία τίθεται στην υπηρεσία των παιδιών για ασφάλεια στο δρόμο, το σπίτι, το σχολείο και το διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.