Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

Στα πλαίσια της 3 Δεκέμβρη-Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης-Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία έχει προετοιμάσει ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο σε αυτή την ημέρα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.
Συγκεκριμένα την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου οι ωφελούμενοι –εκπαιδευόμενοι των εργαστηρίων του Κέντρου μας πρόκειται να υποδεχτούν τα 2 τμήματα της Γ’ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς και να εκπαιδεύσουν τους μαθητές στην τέχνη της κεραμικής. Οι ωφελούμενοί μας καλούνται να αναλάβουν το ρόλο του εκπαιδευτή και να εξηγήσουν στους μαθητές πως δουλεύεται ο πηλός.

Η δεύτερη δράση μας θα λάβει χώρα την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου όπου σε συνεργασία με την σχολή ιππασίας «Ράντζο»Κιλκίς θα επισκεφτούμε το 2ο ΕΠΑΛ-ΣΕ Κιλκίς μαζί με ένα άλογο όπου θα ενημερώσουμε τους μαθητές για τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουμε από μια θεραπευτική συνεδρία για τους μαθητές. 

Η ενημέρωση και το βιωματικό κομμάτι της εκπαίδευσης θα γίνει από την εξειδικευμένη στη θεραπευτική ιππασία Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και την προπονήτρια ιππασίας του «Ράντζου». Την ίδια ημέρα και αν ο καιρός το επιτρέψει θα πραγματοποιήσουμε δενδροφύτευση μαζί με τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς.

Τέλος, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Υποστηρικτών Ατόμων με Αναπηρία Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης θα πραγματοποιήσουμε φιλικό αγώνα μπάσκετ με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο «ΑΕΤΟ» στο κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς. Τον αγώνα θα πλαισιώσει με μουσικοχορευτικά δρώμενα το γυμναστήριο της κας. Εύης Καζαντζίδου.

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων μας, ευαισθητοποιούν την τοπική κοινότητα και ενισχύουν την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και φυσικών προσώπων.

Θα ήταν μεγάλη χαρά για μας ο καθένας από σας να μετέχει σε κάποια από τις εκδηλώσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.