Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Αμαλιάδα: Εικονικές αναγνωρίσεις εξώγαμων παιδιών και εικονικοί γάμοι για την εξασφάλιση άδειας παραμονής - 500 ευρώ η ταρίφα

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από συστηματική έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, σπείρα, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις «νομιμοποίησης» αλλοδαπών τρίτων χωρών, με τη μέθοδο της σύναψης εικονικών γάμων και αναγνώρισης εξώγαμων τέκνων.
Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (3-11-2014) το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, (8) άτομα.

Πρόκειται για έναν ημεδαπό άνδρα, ηλικίας 33 ετών, τέσσερις ημεδαπές ηλικίας 31,30, 22 και 20 ετών , δύο αλλοδαπούς υπηκόους Νιγηρίας, ηλικίας 28 και 32 ετών και μια 45χρονη Νιγηριανή, που ήταν η αρχηγός της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα- δικογραφία για τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, απάτης και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Τις ίδιες κατηγορίες, αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις (4) εμπλεκόμενοι και ειδικότερα ένας 34χρονος ημεδαπός και τρεις ακόμα αλλοδαποί υπήκοοι Νιγηρίας, Σενεγάλης και Αφγανιστάν, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Αμαλιάδα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η 45χρονη Νιγηριανή, μαζί με τον 28χρονο ομοεθνή της, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας τα υπόλοιπα προαναφερθέντα έξι μέλη της σπείρας.

Σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δραστών, βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 1.831 ευρώ, έξι κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και πιστοποιητικά που σχετίζονται με υποθέσεις παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η σπείρα, είχε ως ηγετικό στέλεχος την 45χρονη Νιγηριανή, η οποία σε συνεργασία τους 32 και 28 ετών ομοεθνείς της, ερχόταν σε επαφή με αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να αποκτήσουν τίτλους νόμιμης παραμονής στην Χώρα μας.

Ο 33χρονος και η 30χρονη, φρόντιζαν να βρίσκουν μονογονεϊκές οικογένειες ή άγαμες γυναίκες (κυρίως Ρομά) και εκμεταλλευόμενοι την οικονομική τους κατάσταση, τις έπειθαν να τελούν εικονικούς γάμους ή να αναγνωρίζουν πατέρα του τέκνου τους μη νόμιμο αλλοδαπό, έναντι της χρηματικής αμοιβής των 500 ευρώ.

Οι υπόλοιπες τρεις ημεδαπές, ηλικίας 31,22 και 20 ετών τελούσαν εικονικούς γάμους και εικονικές αναγνωρίσεις τέκνων με αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών.

Από την προανάκριση, μέχρι στιγμής, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας είχαν τελέσει στην Αμαλιάδα, το τελευταίο εξάμηνο, πέντε εικονικές αναγνωρίσεις τέκνων και δύο εικονικούς γάμους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών και την εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.