Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πρόσθετη αποζημίωση 4,5 εκατ. € στους πληγέντες κτηνοτρόφους

Νέα, πρόσθετη αποζημίωση συνολικού ύψους 4,5 εκατ. ευρώ χορηγείται, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Καρασμάνη, στους κτηνοτρόφους όλης της επικράτειας και κυρίως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Νομού Χαλκιδικής, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων επλήγη από τις ζωονόσους του καταρροϊκού πυρετού, της ευλογιάς, του μελιταίου πυρετού και της βρουκέλωσης, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα απολεσθέντα ζώα και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Με την εν λόγω υπουργική απόφαση το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων, που έχει χορηγηθεί στους πληγέντες κτηνοτρόφους από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας ιδιαίτερα σημαντικό μέρος των απωλειών που υπέστησαν εξαιτίας των παραπάνω ζωονόσων, που φέτος βρίσκονται σε έξαρση στη χώρα μας.

Η χορήγηση της νέας, πρόσθετης αποζημίωσης εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη και θωράκιση του κτηνοτροφικού κλάδου έναντι των ζωονόσων. Εξαντλούνται και τα πιο στενά δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να στηριχθεί το εισόδημα των Ελλήνων κτηνοτρόφων. Με τον τρόπο αυτό καταδεικνύεται έμπρακτα η συμπαράσταση της πολιτείας σε εκείνους που μοχθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.