Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Να θέλεις ν' αγιάσεις (που λέει ο λόγος) και να μη σ' αφήνει η διαπλοκή….

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Το παράλογο του ελληνικού Δημοσίου είναι γνωστό τις πάση. Το ίδιο και η κατάντια του! Απ αυτού του σημείου όμως μέχρι την απόλυτη παράνοια… είναι ένας Άδωνις δρόμος. Όχι δε θα σας πω για την εν λόγω παράνοια, αλλά για τα απλά και καθημερινά που όλοι προσπερνάμε αν και τα βλέπουμε….. ως αυτονόητα.

Το δημόσιο φαλίρισε και γι αυτό το λόγο έχει κάνει περικοπές μας λένε. Έχει κάνει όμως περικοπές που;;;

1.Φυσικά στους μισθούς, γιατί αυτοί ήταν ο στόχος εξ αρχής.

2.Περικοπές στις ψυχές που το υπηρετούσαν (ανεξαρτήτως προσόντων), γιατί κι αυτές στόχος ήταν.

3. στις πληρωμές των οφειλών του προς τους ιδιώτες, όπως από τη μεταφορά των μαθητών στα σχολειά τους, γιατί από κάπου πρέπει να κόψουμε χρωστούμενα και δε θα το κάνουμε από τους δικούς μας βιομηχάνους βέβαια!!! Θα το κάνουμε από τους φαρμακοποιούς, θα καθυστερήσουμε και την όποια πληρωμή τους μερικά χρονάκια, θα το κάνουμε στο μικροεπαγγελματία που προμηθεύει μικροποσότητες στις υπηρεσίες .. άντε κι από τα προκλητικά φαινόμενα υπερτιμολόγησης των εισαγωγέων (ελπίζω δηλαδή).

4.περικοπές στα προνοιακά επιδόματα, που έτσι κι αλλιώς αφορούν άτομα εξαθλιωμένα οικονομικά και κατάργηση των επιδομάτων που αφορούν του πλέον αδύναμους συμπολίτες μας όπως ας πούμε τους υπέργηρους ομογενείς που τους κόψαν από χρόνια τις συντάξεις, τις πολύτεκνες και τρίτεκνες μανάδες που είχαν το θράσος να προσφέρουν ανέργους, μαθητές, εργαζόμενους και φαντάρους σ αυτή τη χώρα, βαριά ασθενείς που ξαφνικά μετά από χρόνια οι επιτροπές τους βρήκαν κατάγερους, αλλά ω! του θαύματος οι ίδιοι δεν αισθάνονται έτσι, όχι γιατί είναι παράξενοι, αλλά γιατί ακόμη τους λείπει το χεράκι και το ποδαράκι, έχουν πάθει και τρίτο έμφραγμα, κοιμούνται ακόμη αγκαλιά με τον καρκίνο και τις λευχαιμίες, είναι καθηλωμένοι σε αναπηρική καρέκλα ή κρεβάτι, βλέπουν τη ζωή να περνάει δίπλα τους και λαχταράνε να τη ζήσουν…. αλλά το κράτος τους δείχνει τον κήπο με τα κυπαρίσσια για μετοίκηση.

5.Περικοπές στους εκπαιδευτικούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό, στους υπαλλήλους που ασχολούνται με τις συνταξιοδοτήσεις, στα εφάπαξ που πληρώναμε τόσα χρόνια με το αίμα μας και τα κατάκλεψαν οι αλήτες που μας κυβέρνησαν, στις παροχές για τα ΑΜΕΑ…….. στη ζωή και στα όνειρα μας τελικά.

Κι εκεί που λες ¨δε μπορεί , κάτι θα έχει στρώσει και στα αυτονόητα¨, πέφτεις πάνω στο άδειο δημόσιο κτήριο που εδώ και 2-3 χρόνια ρημάζει έρμο και μοναχό του. Κι αναρωτιέσαι γιατί πιο πέρα η Επιθεώρηση Εργασίας πληρώνει νοίκι σε διαμέρισμα, γιατί η Εφορεία χρηματοδοτεί μια πολυκατοικία ολόκληρη (που κοίτα να δεις, είναι σα να φτιάχτηκε γι αυτήν!!!!) και γιατί τα Γενικά Αρχεία του Κράτους δε βρίσκουν στέγη σε κάποιο κενό δημόσιο κτήριο, για να προστατευτεί εκείνο, να κοστίζει και στο Κράτος λιγότερο η λειτουργία τους;;;

Και τότε φτάνεις στο Κέντρο και βλέπεις το Ειρηνοδικείο, πας παραπέρα και θυμάσαι ότι και το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία και το Ελεγκτικό στεγάζονται σ ένα κτήριο έκτρωμα και καταλαβαίνεις. Δε στριμώχνεται κατά λάθος ο κοσμάκης σ εκείνους τους διαδρόμους για να βρει το δίκιο του, ούτε δικάζεται στην αίθουσα- χάνι κατά λάθος ή από αδυναμία της Δικαιοσύνη να βρει αξιοπρεπέστερους χώρους! Είναι η διαπλοκή μωρό μου!

Αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως απλός πολίτης, το έχουν αντιληφθεί πολύ πριν από σένα οι πολιτικοί. Ξέρουν τα άδεια κτήρια του δημοσίου, ξέρουν και τις Υπηρεσίες που πληρώνουν νοίκι, τα γνωρίζουν από χρόνια…. αλλά κι αυτά τα ντουβάρια μέσα στα οποία στεγάζονται (οι φορείς)…….. έχουν νοικοκυραίους. Με ονοματεπώνυμο! Και θέλουν παχουλό εισόδημα απ΄ τα ακίνητα τους! Και το έχουν εξασφαλίσει τόσα χρόνια μια χαρά! Και δε θέλουν να το χάσουν!! Γιατί άλλωστε;; έχουν δημιουργήσει ένα κύκλο νταβατζίδων-φίλων- κολλητών –προστατευομένων και προστατών, που τους προστατεύουν απ την απώλεια και δες τύχη….. έτυχε να είναι δημόσια προσώπατα!!

Και όχι! Δεν θα επιτρέψουν ποτέ …να γίνει η επανάσταση του αυτονόητου!

Θα ρημάξει η Παλιά Νομαρχία που κάποτε ανακαινίσθηκε, έχει ήδη αρχίσει να καταρρέει απ το πλάι, θα συνεχίσει να είναι τουαλέτα των προστατοχτυπημένων μεσόκοπων και γηραιών κυρίων της Καραολή & Δημητρίου η Εργατική Εστία, θα αφαιρεθούν και τα ντουβάρια εκτός απ τα κουφώματα και τα έπιπλα της Μεραρχίας, δε θα πω τίποτα για το καινούριο κτήριο – φάντασμα του ΤΕΙ, θα απαξιωθούν κι όλα τ΄ άλλα δημόσια οικήματα αλλά δε θα μειωθούν τα ενοίκια που πληρώνει το δημόσιο, δηλαδή όλοι μας στους αξιοπρεπείς συμπολίτες μας. Και λέω συμπολίτες μας….. γιατί εδώ ζω. Και προφανώς αυτό συμβαίνει σ όλη τη χώρα. Και πετιούνται τα ευρουλάκια μας, στις τσέπες των έτσι! Κι έχουμε 2πλή ζημιά! Μια που δίνουμε λεφτά που ΅δεν υπάρχουν και 2 που θα ξαναπληρώσουμε για τα κτήρια που ακριβοπληρώσαμε, να χτιστούν…. όταν θυμηθούνε να τα χρησιμοποιήσουνε.

2 σχόλια:

  1. Μπραβο σου καλα τα ειπες, θα μπορουσα να προσθεσω και κατι αλλο.Σε αυτην την χωραπου ζουμε ,με τους χαραμοφαιδες υπουργους,βουλευτες,και ολο το συναφι τους,τους εργαζομενους που στεναζουν για να τα βγαλουν περα,εχουμε και τα ραβασακια του εμφια που μας ρουφανε το αιμα καθε φορα που ερχονται.Παλευουμε μια ζωη με ενα μεροκαματο της πεινας να μεγαλωσουμε τα παιδια μας,να τα σπουδασουμε,και οταν αποδωσουν οι κοποι μας,να μην βρισκουν δουλεια.Τι να το κανω που σπουδασαν.....οταν ο μονος που θα δει το πτυχειο θα ειναι ο τοιχος του σπιτιου.Οσο για τα κτηρια που ανεφερες...αν κοιταξεις γυρω σου παντου θα βρεις κτηρια του δημοσιου,τα οποια δεν χρηημοποιουνται.Ενα απο αυτα ειναι και το καινουριο κτηριο που κτηστικε ,και υποτιθετε οτι θα στεγαζοταν το γυροκομειο.Αλλα ποτε δεν τελειωσε....γιατι αραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την απάντηση την έδωσες εσύ. Και τις υπόλοιπες τις ξέρεις και τις ξέρουμε! μένει μόνο να τις επεξεργαστούμε μέσα μας.....

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.