Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Τι έγινε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Οι σημαντικές δράσεις που αναπτύσσει και σχεδιάζει το Επιμελητήριο Κιλκίς αλλά και το οικονομικό μέλλον του φορέα ήταν τα κυριότερα θέματα της συζήτησης στη συνεδρίαση του Δ.Σ., που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 29 Οκτωβρίου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση του Προέδρου κ. Τονικίδη προς το Σώμα σε ότι αφορά τις εξελίξεις του Επιμελητηριακού Θεσμού και τα σχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το μέλλον του Φορέα.

Προχώρησε στη συνέχεια με τις σχεδιασμένες ενέργειες και δράσεις του Επιμελητηρίου που αφορούν κυρίως στα ασφαλιστικά θέματα των μελών του, τη σύνδεση της ΒΙΠΕ με τη σιδηροδρομική γραμμή και το μέλλον του προαστιακού, για το οποίο έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών κ. Μ. Χρυσοχοϊδη στο Ν. Κιλκίς

Ακολούθως το λόγο έλαβε το μέλος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Τσανασίδης, ο οποίος με την ιδιότητα του μέλους της ΓΣΒΕΕ ενημέρωσε το Σώμα, για την παρέμβασή του στην τελευταία συνεδρίασή της, όπου μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε, για την άσχημη οικονομική κατάσταση του Ν. Κιλκίς αυτή την περίοδο – τον συνεχιζόμενο μεγάλο αριθμό διαγραφών επιχειρήσεων – τη μελέτη του Επιμελητηρίου Κιλκίς που αφορούσε τη “Σκοπιμότητα εφαρμογής Μηχανισμού Έκπτωσης στην Τιμή των καυσίμων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς” καθώς και τη συνεχιζόμενη ασυλία απο κάθε έλεγχο των επισκεπτών στα γειτονικά καζίνο και αγορές.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του Φορέα κ. Ευθύμιος Παπαδόπουλος, στη συνέχεια έκανε έναν σύντομο απολογισμό της πρόσφατης επιτυχημένης δράσης “Κερνάμε Κιλκίς” η οποία οργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Leader, με την ύπαρξη μεγάλης συμμετοχής κυρίως από επιχειρήσεις του Ν.Κιλκίς και την αξιοσημείωτη καταγεγραμμένη παρουσία επισκεπτών να ξεπερνά τις 5000. Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσίαση του έργου e-auction το οποίο αφορά το “Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων” που υλοποιείται από το Επιμελητήριο Κιλκίς, η παρουσίαση του οποίου έγινε την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης και προκάλεσε τόσο το αυξημένο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα όσο και των περισταμένων δημάρχων γειτονικών περιοχών.

Επόμενο θέμα της συνεδρίασης ήταν η παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου στο 3ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες. Εκεί ο κ. Τονικίδης στο σύντομο χρόνο ομιλίας του κατέθεσε τη δική του θέση που συντάσσεται στο δόγμα της “αναγκαιότητας μιας ευρωπαϊκής ένωσης πιο φιλικής προς τις επιχειρήσεις”. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οργάνωση συνάντησης των Ελλήνων επιχειρηματιών με όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές με στόχο τη δημιουργία ελληνικής πολιτικοοικονομικής κίνησης στην καρδιά της Ευρώπης που θα αποτελέσει πυλώνα για το οικονομικό μέλλον της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων της.

Τέλος με αφορμή τη δημιουργία κατασκήνωσης παράνομων μεταναστών στον Αξιό ποταμό, έγινε πρόταση εκτός ημερησίας διάταξης από τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Σιωνίδη Κωνσταντίνο, για τη λήψη άμεσων μέτρων για την έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου πριν αυτό πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.