Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Να θέλεις ν αγιάσεις και να μη σ' αφήνει ο Γιακουμάτος (ελέω Αυτιά)

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Προσωπικά δεν το θέλω και πολύ, γιατί έχουν πολύ μοναξιά κι εκμετάλλευση οι άγιοι.
Τα πρωϊνά του Σαββατοκύριακου στην τηλεόραση, ανήκουν στον κ. Αυτιά γιατί μ' αρέσει να παρακολουθώ το δράμα του μέσου Έλληνα σε απόδοση του μέσου δημοσιογράφου. Και δυστυχώς και στο Γιακουμάτο που γυροφέρνει εκεί γύρω.

Ο Υπουργός το προηγούμενο Σάββατο μάλωσε μια κυρία τρίτεκνη, που τόλμησε να του αντιμιλήσει και να του πει ότι το ψωμί, για το οποίο γινόταν ο λόγος, δεν το ζυγίζουν πουθενά, άρα δε μπορούσε να διακρίνει τη μείωση της τιμής που επικαλούνταν ο προλαλήσας, και είπε και πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνεις 3 παιδιά με τους σημερινούς μισθούς και την ακρίβεια! Ενθουσιάστηκε μάλιστα τόσο πολύ με τα λεγόμενα του…… που κατέληξε λέγοντας «να παίρνεις δανεικά (το κράτος) για να πάρει η κυρα Μαρία τουαλέτες και να πηγαίνει στα μπουζούκια ….. τελείωσε!!!»

Ναι ! ο Υπουργός που επί των ημερών του, στις κρουαζιέρες για τους εργαζόμενους, ταξίδευαν οι φίλοι του και οι φίλοι των φίλων του, που οργάνωνε με τα χρήματα των εργαζομένων πολυδάπανες εκδηλώσεις για τους φίλους του, ο λαϊκός τύπος που δεν έχει θέμα να τραμπουκίσει όταν δεν έχει επιχειρήματα, μας κουνάει το δάχτυλο και μας ψέγει. Σα να είμαστε εμείς που πηγαίναμε στα μπουζούκια, στις κρουαζιέρες, στη Μύκονο, στα νησιά με τα κότερα των «φίλων» μας, που χτίζαμε βίλες με τα κλεμμένα.

Μας τρομάζει ότι θα έρθουν οι «άλλοι» να μας πάρουν τα σπίτια, λες κι αυτοί τα άφησαν στα χέρια μας. Τα σπίτια που πληρώσαμε 3-4 φορές πάνω απ την αξία τους στις τράπεζες των φίλων τους , και που σήμερα τα νοικιάζουμε απ το κράτος, με τον «ΕΚΤΑΚΤΟ» φόρο που μονιμοποιήθηκε, όπως τα δικά τους παιδιά που μπήκαν απ το παράθυρο στο δημόσιο και μονιμοποιήθηκαν με φωτογραφικούς νόμους .

Μας απειλεί ότι θα χάσουμε όσα «κερδίσαμε» τα τελευταία χρόνια του τρόμου, αν ο λαός επιλέξει να τους στείλει εκεί που θα έπρεπε να είναι από καιρό. Γιατί (αυτοί) οι ήρωες…. Δεν αντέχουν την αφάνεια! Υπάρχουν μόνο κάτω απ τα φώτα της δημοσιότητας, αγκαλιά με την εξουσία! Για το καλό μας!

Σήμερα λοιπόν, ο κύριος Γιακουμάτος …. Άλλαξε ρότα. Όχι ΔΕΝ υπαινίσσομαι ότι φταίνε οι δημοσκοπήσεις που δίνουν μεγάλο προβάδισμα πρόθεσης ψήφου, στους τρισκατάρατους που θα καταστρέψουν τη χώρα κατά τους σημερινούς κυβερνώντες. Το ξανασκέφτηκε λέω.

Και βγήκε παναγίτσα στον Γιωργάκη. «όχι οι έλληνες δεν είναι μπαταχτσίδες, δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», «έχουν εξαντληθεί οικονομικά και πρέπει να παρθούν μέτρα για την ανακούφιση τους» και φυσικά «αυτά μόνο μια αξιόπιστη Κυβέρνηση μπορεί να τα διαπραγματευτεί».

Και θυμήθηκα ως μη όφειλα, ένα άρθρο του μεγάλου Λευτέρη Παπαδόπουλου στα ΝΕΑ, που έγραφε για τους πολιτικούς και την αρρωστημένη αγάπη τους για την εξουσία. Εξαιρετικό, αλλά δεν το βρήκα να σας το κοινοποιήσω. Ήταν την εποχή που ο αείμνηστος χαροπάλευε στο Χέρφιλντ και οι επίγονοι σφάζονταν εδώ.

Έλεγε περίπου, ότι όταν όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι βιάζονται να συνταξιοδοτηθούν , για να χαρούν την οικογένεια και τα εγγόνια τους, οι πολιτικοί αρπάζονται απ την εξουσία και παραμένουν αγκυλωμένοι απ αυτήν μέχρι θανάτου. Και κατάληγε στο συμπέρασμα ότι, το κάνουν γιατί «δεν ξέρουν να λένε παραμύθια για παιδιά» γιατί τόσα χρόνια έχουν εξασκηθεί στα παραμύθια για μεγάλους και φοβούνται ότι δε θα είναι καλοί παππούδες.

Δεν ξέρω αν ο φόβος των πολυχρονεμένων πολιτικών είναι μην τους απορρίψουν τα εγγόνια τους , ή αν δεν αντέχουν τον εαυτό τους στην ιδιωτική τους ζωή, ή πολύ χειρότερα αν πιστεύουν ότι είναι απαραίτητοι στη δημόσια ζωή για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος, ούτε διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα…………….. πολύ δε περισσότερο δεν τους θεωρώ όλους ίδιους. Βλέποντας όμως κι εδώ γύρω ανθρώπους , συμπαθείς κατά τα άλλα να γελοιοποιούνται περιδιαβαίνοντας πλατείες και κόμματα και πλασάροντας τον εαυτό τους και την πολιτική τους αυθεντία…….. ναι ! θα ψηφίσω το καλό σενάριο. Δεν ξέρουν να λένε παραμύθια για παιδιά.

Προτείνω λοιπόν να γίνει σε κάθε μεγαλούπολη, σεμινάριο δημιουργικής απαγγελίας παραμυθιών, κάτι σαν αυτό της δημιουργικής γραφής και να το παρακολουθήσουν υποχρεωτικά οι νυν, πρώην, και οι μελλοντικοί πολιτικοί μας. Και να μη φοβούνται να αποχωρήσουν όταν η εποχή τους ξεπερνά! Γιατί αυτούς που πρόσφεραν πραγματικά, θέλουμε να τους θυμόμαστε με αγάπη, όχι να τους γελάμε όπως έναν συμπαθή πρώην αρχηγό της ΝΔ που δεν τον προστάτεψε η οικογένεια του, μετά απ το πρόβλημα υγείας του που του άφησε αρκετά κενά μνήμης.

Επειδή κατά βάθος κι εμείς φοβόμαστε μη γίνουν όλοι Μητσοτάκηδες και μας στείλουν άκλαυτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.