Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ημερίδα στο Κιλκίς με τίτλο: «Από το Εγώ στο Εμείς»


Σε κλίμα ψυχικής ευφορίας και συναισθηματικής ανάτασης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 η Ημερίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, με τίτλο: «Από το Εγώ στο Εμείς».
Με αγωνιστικότητα, καλοπροαίρετη διάθεση και ενεργητική στάση απέναντι στα κοινωνικά θέματα, οι συνδιοργανωτές –Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς και Δήμος Κιλκίς-τόνισαν την αναγκαιότητα της συλλογικής ανθρώπινης δράσης, της συστράτευσης των πολλών «Εγώ» στην υπηρεσία του «Εμείς», την ανάπτυξη μιας συνείδησης υπερατομικής.

Εκπρόσωποι της Εκκλησίας, Τοπικές Αρχές, Φορείς, Σύλλογοι, Εκπαιδευτικοί, Γονείς και Μαθητές απέδειξαν με την παρουσία τους ότι η συνεργασία και η συλλογική δράση στηριγμένη στην επιμέρους εργασία των μελών θεμελιώνει την προέκταση του πολιτισμού κι ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες αποτυχίας απ΄ τις αντιξοότητες.

Η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η κατανόηση και η αναγνώριση των δικαιωμάτων του συνανθρώπου είναι ο γνώμονας της κοινωνικής συμπεριφοράς του ατόμου-πολίτη. Και άτομο –πολίτης είναι αυτός που δεν κλείνεται στα στενά όρια του «Εγώ», αλλά απλώνει την καρδιά και τη γνώση του συνειδητά και υπεύθυνα. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους πίστεψαν στο όραμά μας για μια κοινωνία ανθρώπινη με υπερ -ατομική συνείδηση.

«Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, πως θες να γίνουν τα σκοτάδια λάμψη!» (Ναζίμ Χικμέτ)

Η Υπεύθυνη ΣΣΝ Κιλκίς
Σωτηρία Καρολίδου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.