Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

"Θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κιλκίς για την δήθεν αξιολόγηση των υπάλληλων"

Φαχουρίδης Ιωάννης
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης . «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς»
"Η κυβέρνηση με το Νόμο 4250/14 επιβάλει την απαράδεκτη μεθόδευση της κατηγοριοποίησης των υπάλληλων στα πλαίσια της ψευδεπίγραφης «αξιολόγησης».

Από την πρώτη μέρα τονίσαμε ότι απορρίπτουμε το νομοθετικό πλαίσιο της «αξιολόγησης» και απαιτούμε να καταργηθεί ο Νόμος 4250/14.

Θεωρούμε απαράδεκτο το τσουβάλιασμα των υπαλλήλων σε αρίστους, ικανούς και ανεπαρκείς με βάση κριτήρια που θα βάζει κάθε εξουσία και μάλιστα με προκαθορισμένα αυστηρά ποσοστά βαθμολόγησης.

Η διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τις ανάγκες του λαού, με την εξασφάλιση υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών και την επιμόρφωση των εργαζομένων.

Για εμάς το «ΟΧΙ» στο Νόμο αυτό σημαίνει όχι στις απολύσεις, όχι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην αποσάθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Σημαίνει ΟΧΙ στο αστικό κράτος που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, στηρίζει την ανταποδοτικότητα και την φορομπηξια.

Η παράταξη μας έγκαιρα ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι πρόκειται για Νόμο που βασικό στόχο έχει το χτύπημα του δικαιώματος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, την διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων, την επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης και τελικά, την χειροτέρευση των όρων αμοιβής, με την διαμόρφωση νέου μισθολογίου συνδεδεμένου άμεσα με την αξιολόγηση.

Η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών που τις υποβαθμίζουν.

Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας.

Θέλουν να καταργούν τμήματα και δ/νσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις δημοτικές και δημόσιες δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με την βιωσιμότητα τους, την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους-οφέλους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» καταγγέλλει και απαιτεί την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου Ν.4250/2014.

Ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς να ληφθεί απόφαση ότι δεν θα εκδοθεί καμία πράξη επιμερισμού ποσοστού αξιολόγησης υπαλλήλων και δεν θα αποσταλεί κανένας φάκελος εργαζομένου στα πλαίσια του δήθεν επανέλεγχου των προσλήψεων.

Να δοθεί εντολή να μην υλοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο κατάπτυστος Νόμος.

Να ανακληθούν όποιες τυχόν ενέργειες έχουν γίνει προς την κατεύθυνση εφαρμογής του Νόμου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.