Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η σχισμένη σημαία άλλαξε...

Μόλις χθες ανεβάσαμε στα Omorfa Taxidia, στην μόνιμη στήλη "Αυτόπτης μάρτυς», ένα θέμα με την θλιβερή κατάσταση που βρίσκεται ο μεθοριακός σταθμός της Δοϊράνης, είσοδος και έξοδος της χώρας για τα Σκόπια.
Ανάμεσα στα άλλα δείξαμε την ελληνική σημαία να κυματίζει στον ιστό εδώ και χρόνια σκισμένη από τον αέρα. Μια εικόνα η απόλυτα ξεφτίλα, που κάνει τους φίλους να απορούν και τους εχθρούς να λοιδορούν. Μια εικόνα που δείχνει όχι οικονομική κρίση αλλά απόλυτη αδιαφορία.
Σήμερα (Κυριακή) ο Κοσμάς, κάτοικος Κιλκίς, επικοινώνησε με το συνεργάτη μας που ζει στο Κιλκίς, μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας στα Omorfa Taxidia που έκανε το χθεσινό θέμα, για να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες. Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα για να συμφωνήσουν οι δυο τους πως έπρεπε να πάνε να αλλάξουν τη σημαία. Και έτσι έγινε. Σε λίγη ώρα βρέθηκαν στα σύνορα και αντικατέστησαν την σχισμένη σημαία με μια καινούργια. 

Το αν ανεβάζουμε τις φωτογραφίες από την αντικατάσταση δεν είναι για προβολή, αλλά γιατί οι δυο τους θέλουν να δείξουν πως την Ελλάδα δεν θα την κάνουν ομορφότερη οι αρμόδιοι της αλλά όλοι μας. Αρκεί να αλλάξουμε μυαλά και συμπεριφορές σε ότι αφορά στην διαχείριση του δημόσιου χώρου. Αρκεί να καταλάβουμε πως όλοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι για την εικόνα της χώρας.
Μπράβο και στους δύο.

Και ο θλιβερός επίλογος: Όταν οι δυο τους επέστρεψαν στο Κιλκίς κάποιοι βλέποντας τους με την σκισμένη σημαία στα χέρια, τους ρώτησαν να μάθουν που την βρήκαν. Τους εξήγησαν την ιστορία και ακολούθησε ο διάλογος:
" Γιατί δεν μας είπατε και εμάς να έρθουμε μαζί σας εκεί;"
" Και τι να έρθετε να κάνετε. Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο."
" Μα ήταν ευκαιρία να πάρουμε φτηνά τσιγάρα από τα αφορολόγητα των Σκοπίων".

Ο συνοριακός σταθμός Δοϊράνης απέχει μισή ώρα από το Κιλκίς ( είναι περίπου 25 χλμ απόσταση από Κιλκίς και 70 από Θες/νiκη ) και εκατοντάδες Έλληνες πηγαίνουν καθημερινά μόνοι ή με λεωφορεία ( από Θεσσαλονίκη) για καζίνο, ψώνια, βενζίνη, τσιγάρα κτλ)

























Πηγή: Omorfa Taxidia facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.