Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ειρήνη Αγαθοπούλου: «Απαράδεκτη και καταστροφική η αμέλεια του ΥΠΑΑΤ για αγρότες και κτηνοτρόφους

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Η Βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, μετά από συναντήσεις με κτηνοτρόφους και με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Βεργίδη, υπεύθυνο για αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα σχετικά με την εξέλιξη του καταρροϊκού πυρετού δήλωσε:

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποδεικνύεται για άλλη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων, αφήνοντας στο έλεος της μοίρας τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Η εγκληματική καθυστέρηση για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού έχει οδηγήσει σε τρομακτικές καταστροφές στα κοπάδια της ΠΕ Κιλκίς και όχι μόνο. Η Περιφέρεια δηλώνει άγνοια και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας θεσμικός φορέας για να δώσει χείρα βοηθείας στους κτηνοτρόφους, έστω και τώρα, με τόσους μήνες καθυστέρηση.

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του οποίου ο Υπουργός, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, αρκέστηκε σε ευχολόγια και δεν είπε ούτε μια κουβέντα για τα καίρια προβλήματα της αγροτιάς. Επιτέλους ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι!

Από τη μια αφήνουν τους αγροτοκτηνοτρόφους εκτεθειμένους στα καιρικά φαινόμενα και σε κάθε είδους επιδημία και από την άλλη τους εξοντώνουν με τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς που σκαρφίζονται καθημερινά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει επίκαιρη επερώτηση για την κτηνοτροφία, για να έρθει ο Υπουργός στη Βουλή και να μας πει τα σχέδιά του για την διάσωση του κλάδου ...εάν υπάρχουν. Αναμένουμε..»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.