Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ανατέθηκαν 81 συνολικά δρομολόγια μεταφοράς μαθητών του ν. Κιλκίς για το έτος 2014-2015

Η Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ. σε έκτακτη σημερινή της συνεδρίαση κατακύρωσε την ανάθεση -με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης- 81 συνολικά δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε.Κιλκίς για το σχολικό έτος 2014-2015, από τα οποία 33 αφορούν αδιάθετα δρομολόγια -που προέκυψαν «άγονα» από τον προηγηθέντα πρόχειρο διαγωνισμό- και 48 νέα δρομολόγια -που προέκυψαν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Συνολικά έχουν ανατεθεί -με τον πρόχειρο διαγωνισμό και με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης- 204 δρομολόγια που εξυπηρετούν 2.129 μαθητές, ενώ παραμένουν αδιάθετα μόνο 4 δρομολόγια που εξυπηρετούν 20 μαθητές, για τα οποία θα ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία.

Μετά από σημερινή ενημέρωση όλων των αναδόχων μεταφορέων ότι κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση τροπολογία, που καλύπτει την αναδρομικότητα για τις δαπάνες μεταφοράς μαθητών δημοσίων σχολείων από την έναρξη σχολικού έτους (11/9/2014) μέχρι τη σύναψη της οικείας σύμβασης μεταφοράς, υπήρξε η δέσμευση από μέρους όλων των μεταφορέων για τη πραγματοποίηση όλων των ανατεθέντων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών από αύριο Πέμπτη 9/10/2014.

Τέλος, οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους μαθητές και τους γονείς για την πρόσκαιρη ταλαιπωρία τους, άλλα έπρεπε να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία «βήμα-βήμα» για να διασφαλιστεί η εγκυρότητα και η νομιμότητα των συμβάσεων μεταφοράς, προς αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.