Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία το τελευταίο 24ωρο

Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, συνεχίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, οι εντατικοί έλεγχοι στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα για – κατά περίπτωση – παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, καταδικαστικές αποφάσεις, παράνομη είσοδο και διαμονή στην ελληνική επικράτεια, κ.α.

Ειδικότερα:

· από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, συνελήφθη σε χωριό των Σερρών, 41χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 19,8 γραμμαρίων.

· από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, συνελήφθησαν στη Χαλκιδική, πέντε ημεδαποί ηλικίας από 21 έως 43 ετών, για, κατά περίπτωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Αρχικά, συνελήφθησαν οι δύο εξ΄ αυτών ηλικίας 22 και 30 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, για χρήση αυτοσχέδιων τσιγάρων κάνναβης, ενώ στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στη συνέχεια, μετά από αξιοποίηση στοιχείων, συνελήφθησαν οι άλλοι τρεις άνδρες ηλικίας 34, 43 και 21 ετών, διότι όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, τόσο προχθές (07.10.2014) όσο και κατά το παρελθόν, ο 34χρονος με τον 43χρονο αγόρασαν από τον 22χρονο και τον 30χρονο, μικροποσότητες κοκαΐνης.

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 3,4 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά, ενώ στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και ένα σακουλάκι με υπολείμματα κοκαΐνης.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι, ο 34χρονος προμηθεύτηκε την ανωτέρω ποσότητα κάνναβης από τον 21χρονο, από τον οποίο είχε προμηθευτεί και κατά το παρελθόν.

Κατασχέθηκαν επιπλέον, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 22χρονου, καθώς και το όχημα, που χρησιμοποιήθηκε για την απόκρυψη και τη μεταφορά των ναρκωτικών.

· από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Καλλικράτειας, συνελήφθη στη Χαλκιδική, 58χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 82.666 ευρώ.

· από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Κιλκίς και Πιερίας, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για διάφορα αδικήματα.

· από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κιλκίς και Πέλλας, συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και διέμεναν παράνομα στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσε το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου.

· από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, συνελήφθη ένα άτομο για οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια μέθης, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

· από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, συνελήφθη ένα άτομο, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

· από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.