Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

«Δεκαετής παράταση κυριότητας σε δικαιούχους που απέκτησαν οικόπεδα σύμφωνα με το από 24-04-1985 Προεδρικό Διάταγμα»

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε και επίσημα η υπερψήφιση από τη Βουλή νομοθετικής διάταξης, με την οποία παρέχεται δεκαετής παράταση της κυριότητας επί οικοπέδων που παραχωρήθηκαν με βάση το από 24-04-1985 Προεδρικό Διάταγμα.
Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή όσοι δικαιούχοι δεν προχώρησαν λόγω οικονομικών δυσκολιών στην ανέγερση κατοικίας στα οικόπεδα εντός της αρχικής προθεσμίας των 10 ετών, διατηρούν την κυριότητα για άλλα 10 χρόνια υπό την προϋπόθεση ότι θα εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι επί του ιδίου θέματος ο Βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς είχε συνυπογράψει και καταθέσει μαζί με τον Βουλευτή Χαλκιδικής και αντιπρόεδρο της Βουλής Ιωάννη Δριβελέγκα τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία έγινε δεκτή από τον Υπουργό και υπερψηφίστηκε από τη Βουλή. 

Σε συνέχεια της παραπάνω νομοθετικής ρύθμισης ο κ. Γεωργαντάς ανέλαβε πρωτοβουλία για ανάλογη ρύθμιση και για οικόπεδα που παραχωρήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Για το σκοπό αυτό επισκέφθηκε στην Αθήνα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόφιλο Λεονταρίδη στον οποίο εξέθεσε την αναγκαιότητα νομοθετικής πρόνοιας για παράταση της κυριότητας για άλλα 10 χρόνια σε οικόπεδα που παραχωρήθηκαν έναντι τιμήματος με το υπ’ αριθ. 219 του Π.Δ. 76/85 και με το άρθρο 232 του Π.Δ. 323/89 σε κατοίκους οικισμών της χώρας από τους πρώην δήμους και κοινότητες. 

Σημειώνουμε ότι σε πολλά από τα οικόπεδα αυτής της κατηγορίας, οι δικαιούχοι λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν ανήγειραν κατοικία και πλέον είναι αναγκαίο να τους δοθεί παράταση της δυνατότητάς τους αυτής.

Στο ν. Κιλκίς υπάρχουν πολλοί δικαιούχοι οικοπέδων της κατηγορίας αυτής, ιδιαίτερα στα Μεγάλα Λιβάδια Παιονίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.