Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η Περιβαλλοντική Εβδομάδα 2014 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής εβδομάδας 2014, τμήματα του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς με τους εκπαιδευτικούς τους υλοποίησαν διάφορες δράσεις σχετικές με το Περιβάλλον. Τα παιδιά της Β τάξης με τις δασκάλες τους Κατερίνα Μπόσκου και Ιωάννα Ευθυμιάδου πήραν γάντια και σακούλες και βάλθηκαν να καθαρίσουν πλατείες και πάρκα στη γειτονιά του σχολείου μας. Πήραν συνεντεύξεις από περαστικούς, έφτιαξαν ομαδική αφίσα και ταμπλό με φυσικά υλικά που μάζεψαν.
Τα 2 τμήματα της Ε’, που υλοποιούν και το διεθνές πρόγραμμα των Eco Schools «Μαθαίνω για τα Δάση», έκαναν το πρώτο τους περιβαλλοντικό μονοπάτι για φέτος, στο Δάσος του Αι Γιώργη, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Κώστα Σακελλαρίου, Μαίρη Πραξιγά κι Αφροδίτη Ντίνου. Οι δράσεις τους στο δάσος είχαν να κάνουν με προσανατολισμό, ενεργοποίηση των αισθήσεων, περιβαλλοντικά παιχνίδια συνεργασίας κι εμπιστοσύνης, ομαδική ζωγραφιά για την ιστορία του λόφου και παρατήρηση του Δάσους το Φθινόπωρο.

Τα 2 τμήματα της ΣΤ’ με τις δασκάλες τους Νίκη Παυλίδου και Νατάσα Λαζίδου ασχολήθηκαν με τα φυτά και την καλλιέργεια. Φύτεψαν λουλούδια και βότανα στις ζαρντινιέρες του σχολείου, αναλαμβάνοντας και τη φροντίδα τους και πήραν μέρος, στη δράση του δήμου Κιλκίς «το πρώτο μου λουλούδι» φυτεύοντας λουλούδια που αγόρασαν οι ίδιοι στις ζαρντινιέρες της 25ης Μαρτίου. 

Στην αποτίμηση και διάχυση της δράσης, επιστρέφοντας στο σχολείο, φούσκωσαν σαν μπαλόνια τα γάντια που χρησιμοποίησαν, έγραψαν επάνω συνθήματα για το Περιβάλλον και, σαν εκπαιδευμένοι ομότιμοι-μέντορες που είναι, τα χάρισαν στους μαθητές της Α’ ενημερώνοντάς τους για την περιβαλλοντική εβδομάδα και τις δράσεις τους.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.