Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

"Τι πράγματα είναι αυτά να υπάρχει ελευθερία της έκφρασης; "

Για τη μεταφορά, ο Βασίλης Βαλκάνος
Φεύγει και ο Σεπτέμβριος και το εξωτερικό αραλίκι στο δέντρο πάνω στα μπανανόφυλλα θα αρχίσει να ελαττώνεται ελέω καιρού. Ωραίο το δάσος με τα χρώματα του φθινοπώρου που σιγά σιγά θα κάνουν την εμφάνιση τoυς, με επιφύλαξη βέβαια την τρέλα των εποχών. Ωραία και ζωή των μπαμπουίνων ειδικά των αρχηγών. Αλλά το καθήκον καλεί.
Είπα να σχολιάσω ως έχων την υποχρέωση προς όλα τα ελεύθερα τη σκέψη ζωντανά, τα δρώμενα της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης πρωθυπουργεύοντος, αντιπροέδρου κα λοιπών πρωταγωνιστών, ή και τους νομικούς ακροβατισμούς της αξιοτίμου κυρίας Περιφερειάρχη Αττικής, και ενώ βρισκόμουν στην δίνη του διλήμματος να σου η βόμβα. Αναβάλλονται τα σχόλια της διεθνούς εκθέσεως. Χτύπησαν Τα «δημοσιογράφα». 

Ναι αυτά τα δημοσιογράφα που είναι σε έξαλλη κατάσταση και απρόβλεπτα. Πειθήνια όργανα του συστήματος ορκισμένα στο αόρατο χέρι που κυβερνά την μαυρίλα της παγκοσμιοποίησης. Δεν λέω πάντως τιμούν τον όρκο τους. Τον όρκο των αφεντικών. Τι τριακόσιοι και τι πολεμιστές της ιστορίας! Τα δημοσιογράφα είναι ατρόμητα έτοιμα να πέσουν μέχρι ενός για τα να προσφέρουν τις άδολες υπηρεσίες τους στον βωμό των συγκροτημάτων που υπηρετούν τυφλά. Είναι τέτοια η αφοσίωση τους που δακρύζω γράφοντας αυτές τις γραμμές!

Χτύπησε λοιπόν νωρίτερα από ότι το περιμέναμε το νέο απόκτημα της ευρωβουλής. Και δήλωσε: Απαράδεκτα αυτά τα Blog που δεν ξέρουμε ποιος κρύβεται από πίσω και που έχουν αμφιβόλου ποιότητας ειδήσεις. Ναι! Ναι! Ναι !Εντόπισε αμέσως από τις Βρυξέλες τι απασχολεί την χώρα και τους πολίτες της. ΤΑ Blog!

Βέβαια μας βρίσκει όλους σύμφωνους η δήλωση. Τι πράγματα είναι αυτά να υπάρχει ελευθερία της έκφρασης; Να υπάρχει ο κίνδυνος αμερόληπτης ενημέρωσης. Όχι !Όχι! Όχι! Ζωντανά μου τριχωτά και μη! Μόνο τα συγκροτήματα θα ενημερώνουν. Και μεταξύ τους θα κανονίζουν την ενημέρωση, μεταξύ τους θα προωθούνται, μεταξύ τους θα βραβεύονται και μεταξύ τους θα διαφημίζονται και μεταξύ τους θα ευλογάνε τα γένια τους και μεταξύ τους θα πολιτεύονται και, και, και, και, διάφορα άλλα. Δηλαδή η κατάκτηση της ελεύθερης δημοκρατικής ενημέρωσης που λένε με στόμφο κάθε ημέρα τα δημοσιογράφα μέσα στα ατσαλάκωτα κουστουμάκια και ταγεράκια τους.

Σύμφωνα λοιπόν με το νεοαπόκτημα της ευρωβουλής του τέως συγκροτήματος, τα blog έχουν ανωνυμία και βλάπτουν σοβαρά το σύστημα. Και χωρίς σύστημα κάποιοι απλά δεν υπάρχουν η θα πάψουν να υπάρχουν αυτοί κατά παιδάκια τους. Τόσο μεγάλος κίνδυνος! Κίνδυνος να ξυπνήσουμε! Κίνδυνος να συγκρίνουμε! Κίνδυνος να γίνουμε πολίτες;! Και μετά να δείτε πως θα φεύγουν μερικοί σωτήρες νύχτα!

Ο παρών, Μπαμπάς Μπαμπουίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.