Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

"Προκλητική αδιαφορία για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων"

Δελτίο τύπου ΔΗΜ.ΑΡ.
Οι βουλευτές της Δημοκρατική Αριστεράς Ν. Τσούκαλης, Δ. Αναγνωστάκης Α. Ξηροτύρη και Θ. Ψύρρας κατέθεσαν Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεση Εγγράφων στους Υπουργούς  Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με θέμα τη προκλητική αδιαφορία για την πάταξη του λαθρεμπορίου καύσιμων.

Η εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια καυσίμων ύστερα από πολλές παρατάσεις έληξε στις 27/8/14 και οι Περιφέρειες και το Υπουργείο δεν ξέρουν σε τι ποσοστό των λειτουργούντων πρατηρίων έχει εγκατασταθεί το σύστημα.

Ενώ το σύστημα εισροών – εκροών θα έπρεπε τουλάχιστον ταυτόχρονα να έχει εγκατασταθεί  και στην πηγή (διυλιστήρια), η κυβέρνηση με έωλο σκεπτικό εξέδωσε Κ.Υ.Α (30/4/14)  όπου ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία εγκατάστασης του συστήματος εισροών – εκροών στις φορολογικές αποθήκες πετρελαιοειδών προϊόντων ο Ιούλιος του 2016.

Επιπλέον  ακόμα εκκρεμούν, η εγκατάσταση του συστήματος εισροών –εκροών στα πλωτά μέσα πετρελαιοειδών , η εγκατάσταση ηλεκτρονικού σήματος εντοπισμού σε βυτιοφόρα και πλωτά εφοδιαστικά μέσα, η ιχνηθέτηση των καυσίμων ενώ κανένα νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει για τις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, των Μεγάλων Καταναλωτών και των Πρατηρίων Αφορολόγητων Καυσίμων.


Ενώ οι απώλειες δημοσίων εσόδων ανέρχονται σε τουλάχιστον 1 δις το χρόνο από το λαθρεμπόριο καύσιμων η κυβέρνηση δεν δείχνει την βούληση να εφαρμόσει νόμους που η ίδια έχει θεσμοθετήσει. Και το ερώτημα που γεννάται αν αυτή η καθυστέρηση είναι σκόπιμη ή μη. Η ΔΗΜΑΡ για πολλοστή φορά διεκδικεί απαντήσεις σε ένα πρόβλημα που χρονίζει και θα έπρεπε ήδη να έχει λυθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.