Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας για την αξιολόγηση

Υπογράφει το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς και Παιονίας
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά από προσφυγή της κυβέρνησης να κηρύξει ως παράνομη και καταχρηστική την «αποχή-απεργία», που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική.
Το σκεπτικό και η απόφαση του δικαστηρίου, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν ως απεργιακό αίτημα την κατάργηση νόμων είναι εξαιρετικά αντιδραστικό και επικίνδυνο. Πρέπει να θέσει σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όλο το λαϊκό κίνημα.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο των ΟΤΑ, του ευρύτερου δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να δώσουμε από κοινού τη μάχη, ώστε να μην περάσει η αξιολόγηση. Η ποσόστωση στην αξιολόγηση είναι βαθύτατα αντιδραστική και θέλει να νομιμοποιήσει και στο Δημόσιο την αυθαίρετη καταδίκη στην ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, όπως αυθαίρετα έχουν καταδικαστεί από τα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα 1,5 εκατ. άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι έχουν πια πείρα και είναι αποφασισμένοι να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας που επικρατεί.

Η λεγόμενη αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εργαζομένων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Δεν έχει στόχο να εξαλείψει τις βαθύτερες αιτίες που δημιουργούν και οξύνουν τα λαϊκά προβλήματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στην συνεδρίαση του, της 30ης Ιουνίου 2014, αποφάσισε ομόφωνα, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς και Παιονίας, να καταδικάσει τον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που επιβάλλεται με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Γ' του Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α'/2014) και συγκεκριμένα τον επιμερισμό ποσοστών αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολόγησης επί του συνόλου των υπαλλήλων και την κατάταξη τους σε τρεις κατηγορίες: α) σε άριστους (ποσοστό 25%), β) σε ικανούς (ποσοστό έως 60%) και γ) σε ανεπαρκείς (ποσοστό τουλάχιστον 15%).

Σήμερα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς και Παιονίας και με αφορμή την εκλογή των νέων Δημοτικών Συμβουλίων, επαναφέρει το ζήτημα προς συζήτηση και ψήφιση νέας απόφασης, προς επικαιροποίηση της προηγούμενης για το Κιλκίς και ακύρωση για τον Δήμο Παιονίας της απόφασης ποσόστωσης της προηγούμενης Διοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα ζητάμε: 

Οι Δήμαρχοι να μην συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο στην διαδικασία αξιολόγησης. 

Να εντέλλουν κάθε Διευθυντή και Προϊστάμενο να μην προχωρήσει καμία διαδικασία που αφορά την αξιολόγηση προσωπικού. 

Να ακυρώσουν κάθε Διοικητική Πράξη που τυχόν έχει εκδοθεί από την προηγούμενη διοίκηση και αφορά την αξιολόγηση προσωπικού.

Με τον τρόπο αυτό θα επιδειχθεί έμπρακτη αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, προς αποκατάσταση μιας αδικίας η οποία θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και των Δημοτών.

Να θυμίσουμε στους συμπολίτες μας ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι αξιολογούνται κάθε χρόνο. Η κυβέρνηση δεν προτείνει κάποιο νέο ή σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης αλλά προσθέτει την βάρβαρη ποσόστωση στον νόμο αξιολόγησης που ισχύει από το 1992… Εγείρονται ερωτήματα για τις προθέσεις τις κυβέρνησης όταν ζητά να αξιολογηθούν δομές και υπηρεσίες οι οποίες σήμερα λειτουργούν χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, χωρίς προσωπικό, χωρίς επίσημα οργανογράμματα και αρμοδιότητες, χωρίς τους απαιτούμενους πόρους και σχεδόν καταχρηστικά. Οι εργαζόμενοι καθημερινά κάνουν υπέρβαση καθήκοντος με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους πολίτες που υπηρετούν.

Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος και όλα θα εξαρτηθούν από την ικανότητα μας να οργανώσουμε την πάλη μας. Σε αυτό τον αγώνα καλούμε κάθε συμπολίτη μας που έχει συμφέρον από την αμφισβήτηση και ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.