Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση Αγαθοπούλου με Κολότσιο και Σισμανίδη

Δελτίο τύπου Ειρ. Αγαθοπούλου
Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Κολότσιο και το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Σισμανίδη.
Κοινό τόπο της συζήτησης αποτέλεσε το γεγονός ότι η σχολική χρονιά ξεκινά με πολλαπλά προβλήματα, εμφανές αποτέλεσμα των ανάλγητων μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλουν ολοένα και περισσότερες περικοπές στη χρηματοδότηση αυτού του δημοσίου αγαθού που καλείται παιδεία. Αποτελεί πλέον δεδομένο το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη στους δείκτες για την παιδεία.

Μεταξύ άλλων, βρίσκεται για μια ακόμα χρονιά στον αέρα η δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Σύμφωνα δε με κοινή υπουργική απόφαση του Ιούνη, με την οποία καθορίστηκαν συγκεκριμένες χιλιομετρικές αποστάσεις ως κριτήριο για τη δωρεάν μεταφορά, οι μαθητές αρκετών χωριών αποκλείονται πλήρως από το δικαίωμα της μεταφοράς. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα: οι υπεράριθμες σχολικές τάξεις, οι παγωμένες αίθουσες τον χειμώνα και ο ολοένα αυξανόμενος πληθυσμός των παιδιών που καθημερινά υποσιτίζονται, συνιστούν προβλήματα που χρήζουν άμεσης και σοβαρής αντιμετώπισης.

Σχετικά με τα παραπάνω η βουλευτής προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ο άνθρωπος και άρα όλες εκείνες οι κοινωνικές πολιτικές που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη στα πεδία της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής φροντίδας, της προστασίας του περιβάλλοντος. Για να επιτευχθεί αυτό μόνο ένας δρόμος υπάρχει, ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής των πολιτικών που έχουν καταστρέψει τις ζωές μας. Θα βρίσκομαι στο πλευρό όλων εκείνων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι με γνώμονα το καλό και τις ανάγκες των πολιτών, δεν διστάζουν να έρθουν σε ρήξη με την καταστροφική πολιτική που μας επιβάλλει η κυβέρνηση, με τις εντολές της τρόικας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.