Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών (WCPT) καθιέρωσε την 8η Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας από το 1996. Είναι μια ευκαιρία για τους φυσικοθεραπευτές από όλο το κόσμο να ενημερώσουν για την προσφορά τους, για την βοήθεια προς τους συνανθρώπους τους φροντίζοντας να είναι υγιείς, με κίνηση, και ανεξάρτητοι.
Το φετινό μότο « κινητικά υγιείς, μπορείς να συμμετέχεις…..» υποδηλώνει όλη την πεμπτουσία της Φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης με την οποία αποσκοπούμε στην πλήρη επανένταξη του ασθενή στο προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό του επίπεδο. Είναι αρχή μας πως δεν έχει σημασία η ηλικία ή ο κινητικός περιορισμός για να ξεκινήσεις να κινείσαι για να μπορείς να συμμετέχεις σε φυσικές δραστηριότητες.

Όλοι από τα μικρότερα μέχρι και τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι. Και γι αυτό φροντίζουν οι Φυσικοθεραπευτές, εξαλείφοντας τον πόνο, βελτιώνοντας την κινητικότητα, αυξάνοντας την μυϊκή δύναμη, επανεκπαιδεύοντας την λειτουργικότητα.

Για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη συμμετέχουμε με δράσεις που αποφάσισε η Διοικούσα επιτροπή του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλονίκης, Κιλκίς & Χαλκιδικής. Οι δράσεις είναι:

Α) να γίνει ενημέρωση των συμπολιτών μας για το σλόγκαν της WCPT καθώς και για την Φυσικοθεραπεία στην Ελλάδα. Θα υπάρχει κιόσκι στην πλατεία Αριστοτέλους στο ύψος της Βασιλέως Ηρακλείου (μετά από υπόδειξη του δήμου) το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το απόγευμα για να μοιράσουμε το έντυπο υλικό για τον εορτασμό της ημέρας καθώς και να ενημερώνουμε τους περαστικούς για τα οφέλη της φυσικοθεραπείας.

Β) να συμμετάσχουμε ως σύλλογος στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τα έσοδα να διατεθούν για τον Παιδικό Αντιρρευματικό Αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.