Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

"Η κυβέρνηση δείχνει πλήρη περιφρόνηση και απόλυτη ασέβεια απέναντι στους αγρότες"

Δελτίο τύπου Θ. Παραστατίδη
Η Κυβέρνηση, επιδεικνύει, για πολλοστή φορά, αδιαφορία και περιφρόνηση προς τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας και αρνείται να απαντήσει σε μία σειρά προβλημάτων που χρονίζουν όπως η επιστροφή ΦΠΑ, το πετρέλαιο, οι βοσκότοποι. Όσον αφορά τα άμεσα και τρέχοντα προβλήματα, όπως η υποχρέωση για έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την νέα ΚΑΠ 2014-2020, η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παρέλειψε να ενημερώσει έγκαιρα και με επάρκεια τον αγροτικό πληθυσμό που ετοιμάζεται να καλλιεργήσει τα κτήματά του και πρέπει να σημειώσουμε ότι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική παρουσιάζει διαφορές σε σχέση με τις μέχρι τώρα ασκούμενες πρακτικές.

Η νέα ΚΑΠ παρουσιάζει πράγματι ορισμένες ευκαιρίες αλλά και αρκετούς κινδύνους. Είναι βέβαιο πως θα έχουμε περικοπές κονδυλίων κατά 1 δις περίπου σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο 2007 – 2013.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προβούν στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις προτάσεις και τις προθέσεις τους σε ότι αφορά την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Πρέπει να προσδιορίσουν με σαφήνεια, εκτός των άλλων, τις πολιτικές προτεραιότητες του προγράμματος ανά γεωγραφική περιφέρεια και ανά προϊόν, για να υπάρξει η έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση των γεωργών και κτηνοτρόφων, ώστε χωρίς άγχος και αγωνία να καταλήξουν στις επιλογές που επιθυμούν.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δείχνει πλήρη περιφρόνηση και απόλυτη ασέβεια απέναντι στον αγροτικό κόσμο της χώρας. Φυσικά, δεν είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια και είναι γεγονός πως ανάλογες ήταν και οι πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης αναφορικά με τις υπόλοιπες παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.