Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Υποχρεωτική εγγραφή στο φυτοϋγειονομικό μητρώο για παραγωγούς πατάτας

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το υπ’ αρίθμ. 13370 / 155570 / 13.12.2013 έγγραφο της Δνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το οποίο αναφέρεται στη ισχύουσα εθνική νομοθεσία,
1. Οι παραγωγοί κονδύλων πατάτας, τόσο για φύτευση όσο και για φαγητό, υπόκεινται σε καθεστώς συστηματικών φυτοϋγειονομικών ελέγχων και απαιτείται να εγγράφονται στο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο που διατηρείται στη Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και επικαιροποιείται κάθε έτος.

2. Εφόσον οι κόνδυλοι πατάτας προορίζονται για φύτευση (σπορά) οι ειδικές φυτοϋγειονομι9κές απαιτήσεις που καθορίζονται στο παράρτημα IV, Μέρος Α’, Κεφάλαιο II σημείο 18.1 του ΠΔ 365/2002(Α’ 307)όπως ισχύουν.

Κατόπιν αυτού καλούνται όλοι οι παραγωγοί κονδύλων πατάτας να εγγραφούν στο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο που τηρείται στην υπηρεσία μας ή να το επικαιροποιήσουν οι ήδη εγγεγραμμένοι όσον αφορά

· Την στρεμματική έκταση καλλιέργειας τρέχοντος καλλιεργητικού έτους

· Την παραγωγή σε ποσότητα κατά είδος (πατάτα φαγητού, πατατόσπορος για ίδια χρήση)

· Τον τόπο αποθήκευσης

Λόγω του ότι ο κύριος όγκος παραγωγής βρίσκεται στην περιοχή Παιονίας, παρακαλούνται οι παραγωγοί να απευθύνονται στο Τοπικό Γραφείο της υπηρεσίας μας στο Πολύκαστρο (τηλ. 23430 – 23923 κα Γρηγοριάδου Αλεξάνδρα και κα Κελεσίδου Μαρία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.