Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τιμήθηκε η 96η επέτειος της Διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε την Κυριακή 28/09/2014 η 96η επέτειος της «Διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου τον Σεπτέμβριο του 1918», στο Διασυμμαχικό Μνημείο του Πολυκάστρου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε o Μητροπολίτης Γουμενίσσης Πολυκάστρου και Αξιουπόλεως κ.κ. Δημήτριο, ακολούθησε η επετειακή ομιλία από τον εκπρόσωπο της Ενώσεως Συμμάχων Πολεμιστών, κ. Λαμπρινάκη.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης τόνισε στην ομιλία του τη μεγάλη σημασία της ύπαρξης του συγκεκριμένου μνημείου στο έδαφος της Παιονίας και την αξία ανάδειξης πράξεων και γεγονότων που προάγουν την ειρήνη την ευημερία και την ελευθερία , στο ίδιος μήκος κύματος ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Ορφανός επεσήμανε τη σημασία των αγώνων του Ελληνισμού για την Ελευθερία των Ευρωπαϊκών Εδαφών. Τέλος χαιρέτισαν την εκδήλωση και εκπρόσωποι των συμμαχικών δυνάμεων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο πεσόντων. Η εκδήλωση έκλεισε με τους εθνικούς ύμνους των συμμάχων.

Στην επετειακή εκδήλωση το παρόν έδωσε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Γεώργιος Ορφανός που εκπροσώπησε την κυβέρνηση καθώς και οι δύο από τους τρεις βουλευτές του νομού που εκπροσώπησαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο κ. Γεωργαντά Γεώργιος και κ. Αγαθοπούλου Ειρήνη.

Επίσης με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αρχηγός της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Σιωνίδης Κωσταντίνος , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας κ. Παπαδόπουλος Ιωάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μεμετζής Κωνσταντίνος και Πολιτίδου Εβελίνα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Απουσίδης Θεόδωρος, Φράγγος Γεώργιος, Δεβετζόπουλος Αιμίλιος, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πολυκάστρου κ. Γκαντίδη Παναγιώτη και τον τοπικό σύμβουλο Παπαδόπουλο Χρήστο.

Την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θωμαίδης Παύλος ενώ την Ελληνική Αστυνομία εκπροσώπησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κ. Θωμάς Σάνδρος.

Η Στρατιωτική αρχή ήταν παρούσα με τον Διοικητή της II Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγο Δημήτριο Αλεβίζο και τον Ταξίαρχο κ. Κοντογιάννη Κυριάκο Διοικητή της 33ης Μ/Κ Ταξ.

Οι συμμαχικές χώρες εκπροσωπήθηκαν από διπλωματικούς και στρατιωτικούς ακολούθους με εξαίρεση της Σερβία που εκπροσωπήθηκε από τον Υφυπουργό Εργασίας κ Νέγκοβαν Σταγκοβιτς, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας της Δημοκρατίας της Σερβίας, τον Πρέσβη, τον Στρατηγό, πλήθος Σέρβων αξιωματικών και μια διμοιρία από σπουδαστές της Στρατιωτικής Ακαδημίας Βελιγραδίου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την συμμετοχή και την προσφορά στην νίκη του Μακεδονικού Μετώπου από τους συμμάχους στη Ρωσία η οποία εκπροσωπείται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια από τον Υποπρόξενο στη Θεσσαλονίκη κ. Μπόρις Μισάνοφ.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.