Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Συναντήθηκαν οι συμμαθητές μετά από 58 χρόνια

Του Τάκη Αμπράζη
Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014. Οι τελειόφοιτοι του εξαταξίου Γυμνασίου Αξιούπολης των σχολικών ετών 1956 - 1957 - 1958 ανταμώσαμε μετά από 58 χρόνια στην κεντρική πλατεία της Αξιούπολης.
Από την αρχή της συγκέντρωσης άρχισαν οι εναγκαλισμοί, οι ασπασμοί και τα δάκρυα χαράς. Αυτοσυστηνόμασταν οι συμμαθητές μεταξύ μας και δεν πίστευαν ο ένας τον άλλον! Στη συνέχεια όλοι μαζί πήγαμε να εκκλησιαστούμε στον Ιερό Ναό «Άξιον Εστί» όπου έγινε και το μνημόσυνο για τους συμμαθητές μας οι οποίοι έχουν φύγει από τη ζωή. Ακολούθησαν άλλα δάκρυα λύπης όταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πατέρας Ιγνάτιος, τελώντας το μνημόσυνο, διάβασε τα ονόματα των εκλιπόντων συμμαθητών μας.

Στο σημείο αυτό θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαιτέρως που μίλησε με τόσο θερμά λόγια για την παρουσία μας στον εκκλησιασμό της Κυριακής. ·

Στη συνέχεια, περπατώντας στους δρόμους των μαθητικών μας χρόνων και οι 35 συμμαθητές, διασχίσαμε το κέντρο της Αξιούπολης και καταλήξαμε για καφέ στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας.

Μετά τον καφέ, όλοι μαζί και πάλι, πήγαμε στην ταβέρνα όπου ακολούθησαν γεγονότα ανεπανάληπτα για όλους μας. Ως διοργανωτής καλωσόρισα τους συμμαθητές και χαιρέτισα την συνάντηση ενώ στη συνέχεια χαιρέτισαν και οι συμμαθητές μας Γιάννης Παπαιορδανίδης, Θόδωρος Κοσόγλου, Γιάννης Πολυχρονίδης, Αντιγόνη Σωτηροπούλου, Βαγγέλης Πάππου και άλλοι, που μας συγκίνησαν με τα λόγια τους. Η συγκίνηση των αναμνήσεων από τα μαθητικά χρόνια εναλλασσόταν με τα γέλια και τον χορό και δεν έλειψαν οι αναφορές στα διάφορα γεγονότα που είχαν συμβεί με τους καθηγητές μας 56 χρόνια πριν.

θα ήθελα να αναφερθώ και στους καθηγητές μας οι οποίοι λόγω προσωπικών δυσκολιών δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στη συνάντηση. Μας συγκίνησαν όμως ιδιαίτερα η κ. Σάββα Αθηνά και η κ. Αγγελοπούλου Καίτη που μας τηλεφώνησαν ανήμερα της συνάντησης για να°μας εκφράσουν τη χαρά τους και να μας στείλουν τις ευχές τους. Μεγάλη έκπληξη ήταν επίσης για μας, η τούρτα που μας έστειλε στην ταβέρνα, η αγαπημένη μας καθηγήτρια μαθηματικών κ. Σάββα Αθηνά. ·

Το γλέντι και ο χορός, με τη ζωντανή μουσική, κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες όπου οι συμμαθητές μας αναχώρησαν με την υπόσχεση να συναντηθούμε και πάλι μετά από δύο χρόνια, στις 15-5-2016 ημέρα Κυριακή.


1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.