Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Στις 2 Νοεμβρίου 2014, ο τέταρτος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΪΚΟΥ στο Πάικο του Νομού Κιλκίς

Στις 2 Νοεμβρίου 2014 θα διεξαχθεί ο τέταρτος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΪΚΟΥ στο Πάικο του Νομού Κιλκίς, ο οποίος και φέτος είναι αφιερωμένος στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλης της Β. Ελλάδας ενάντια στα μεταλλεία:
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 10.30 πμ.

ΛΗΞΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ 14.30μ.μ.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ :12:30μμ

Τα χρονικά όρια τερματισμού και κλεισίματος κεντρικού σταθμού, ενδέχεται να αυξηθούν αν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν και η κατάσταση των μονοπατιών το απαιτούν.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ 15.00 μ.μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Προφήτης Ηλίας Καστανερής.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 20 περίπου χιλιομέτρων σε μονοπάτια (15km) και δασικούς δρόμους (5 km) και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 900μ έως 1350μ. H συνολική υψομετρική κάλυψη είναι περίπου 1100μ. 

Η διαδρομή έχει σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα μονοπάτια είναι ορειβατικά και κινούνται σε απότομες πλαγιές. Στη διαδρομή θα υπάρχει λάσπη, νερό και ενδεχομένως χιόνι. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.

Ο αγώνας κινείται σε χάραξη νέου μονοπατιού, οπότε περνάει μέσα από παρθένα κομμάτια του βουνού, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα δεχτεί ανθρώπινη παρέμβαση. Θα πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό.Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που δεν σεβάστηκε το Πάικο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν δύο μόνο κατηγορίες: ανδρών και γυναικών. 

Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 250 αθλητές.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη και θα πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις.Μετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη, για το οποίο θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω του website www.ospeg.gr από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014.Ενναλλακτικά μπορεί να αποστέλλονται με e-mail στη διεύθυνση: ospegoumenissas@gmail.com με τα παρακάτω στοιχεία: 

Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατρός, Φύλο, Χρονολογία γέννησης, Τηλέφωνα επικοινωνίας, Email επικοινωνίας, Μέγεθος μπλούζας και Ομάδα (αν υπάρχει).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 15 Ευρώ και θα καταβάλλεται στην Alpha Τράπεζα στον αριθμό λογ/ου 66350975 (ΙΒΑΝ:GR97 0120 5190 0000 0006 6350 975) Δικαιούχος Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας. Στην κατάθεση πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη για να καταχωρείται το όνομα του στη λίστα συμμετεχόντων. 

 Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, αναμνηστικά (μετάλλειο, δίπλωμα, μπλούζα του αγώνα , δενδράκι για μεταφύτευση, τσάντα με τοπικά προϊόντα), ροφήματα και μπουφές στον τερματισμό.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, 08:00 - 10:15 από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.

ΕΠΑΘΛΑ: Μετάλλιο και δίπλωμα για όλους τους αθλητές-τριες, αναμνηστικά για τους τρεις πρώτους άντρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες, τιμητική διάκριση για τους μεγαλύτερους και μικρότερους σε ηλικία αθλητή καί αθλήτρια.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι τρείς και θα βρίσκονται περίπου ανά πέντε χιλιόμετρα. Επιπλέον η διαδρομή περνάει από ρεματιές και πηγές, προτείνεται όμως οι αθλητές να χρησιμοποιήσουν το νερό των σταθμών.

Σταθμός 1 (KM 6,7) : Νερό και Ισοτονικό

Σταθμός 2 (KM 11) : Νερό, Ισοτονικό,Ενεργειακό Gel και σνακ

Σταθμός 3 (KM 16) : Νερό

ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ:
Ερχόμενοι από Εγνατία, (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη): ακολουθείτε την ταμπέλα Έδεσσα στο ύψος του Τιτάνα, στη συνέχει ακολουθείτε ταμπέλα για Έδεσσα και Γιαννιτσά, στη συνέχεια στον Αγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μέσω Πολυκάστρου ταμπέλες για Γουμένισσα στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερής και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερή όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης : ακολουθείτε την κατεύθυνση Έδεσσα, στη συνέχεια στον Αγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μέσω Πολυκάστρου ταμπέλες για Γουμένισσα στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερής και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερή όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Οδό Μοναστηρίου της Θεσσαλονίκης : στον Αγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μεσω Πολυκάστρου ταμπέλες για Γουμένισσα στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Νότια Ελλάδα: Μετά το σταθμό των διοδίων Μαλγάρων, ακολουθούμε αριστερή έξοδο για Ευζώνους. Μετά από 40χλμ περίπου δεξιά έξοδος Πολυκάστρου. Μεσω Πολυκάστρου ταμπέλες για Γουμένισσα στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Δυτική Ελλάδα: μέσω Εγνατίας, έξοδος στον κόμβο της Αλεξάνδριας, ακολουθείτε ταμπέλες για Γιαννιτσά, ταμπέλα για Νοσοκομείο Γιαννιτσών και στη συνέχεια ταμπέλες για Γουμένισσα.Μέσα από τη Γουμένισσα, ακολουθούμε ταμπέλες προς Γρίβα, Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Διοργάνωση :
Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΠΑΪΚΟΥ 2-11-2014
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ: 9:00-10:20

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ – ΕΝΑΡΞΗ: 10.30 π.μ. ( Προφήτης Ηλίας-Καστανερή υψ. 787 μ.)

Στο σημείο εκκίνησης του αγώνα υπάρχει χώρος αναψυχής στον οποίο μέχρι τον τερματισμό των αθλητών οι συνοδοί και οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται από μέλη του Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσσια και Πάικο και από εκπροσώπους των επιτροπών αγώνα της Χαλκιδικής και της Ροδόπης για τις εξελίξεις στο θέμα των μεταλλείων στην Β. Ελλάδα.

Στον ίδιο χώρο ομάδα εθελοντών θα αναλάβει την δημιουργική απασχόληση των μικρών φίλων με δρώμενα και αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα μικρών περιπάτων προς τον παραδοσιακό οικισμό της Καστανερής – Παϊκου και τις γύρω περιοχές.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ: 14.30 μ.μ. (Προφήτης Ηλίας – Σημείο εκκίνησης)

Υποδοχή και απονομή μεταλλίων και επαίνων σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν μέσα στα χρονικά όρια του αγώνα. Ανώτατο όριο τερματισμού του αγώνα ορίστηκαν οι 4 ώρες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ RIGHTS OF NATURE 14:30 μ.μ.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΑΓΩΝΑ: 15.00 μ.μ. (Προφήτης Ηλίας - Καστανερή)

Η τελετή λήξης του 2ου Ορεινού Ημιμαραθώνιου Πάικου θα πραγματοποιηθεί στον χώρο ανψυχής του Προφήτη Ηλία .

Κορυφαία στιγμή της τελετής θα είναι η απονομή των μεταλλίων και των επάθλων στους μεγάλους νικητές του αγώνα, στις γυναίκες και στους άνδρες, καθώς και στον νεότερο και γηραιότερο μετέχοντα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.