Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ο «Πολιτισμός της Ειρήνης» στο 16° Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς γιορτάζει!!!!! Το 16ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί από την 1η ως τις 14 Οκτωβρίου. Η φετινή διοργάνωση απαντά δυναμικά στην κρίση περιλαμβάνοντας 29 θιάσους από όλο τον κόσμο, περισσότερες από 100 παραστάσεις, 5 σεμινάρια-εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και κουκλοπαίκτες, 20 εργαστήρια στα σχολεία του Κιλκίς (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και 25 νέους δημιουργούς και ομάδες από το χώρο του κουκλοθέατρου και του σωματικού θεάτρου.
Καλλιτέχνες και θίασοι από την Αγγλία, την Αργεντινή, την Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Η.Π.Α., την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ν. Κορέα, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα θα συναντηθούν στο Κιλκίς μέσα από τους δρόμους της Τέχνης και του Κουκλοθέατρου με κοινό θέμα τον «Πολιτισμό της Ειρήνης».

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, από τις 2 ως τις 6 Οκτωβρίου, η 6η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών και Ηθοποιών/Καλλιτεχνών Σωματικού Θεάτρου , σε συνεργασία με το Ελληνικό παράρτημα της UNIMA και το Φεστιβάλ “Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση”. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια, να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους αναπτύσσοντας δημιουργικό διάλογο με το «Θεατή-Κριτή» και να αξιολογηθούν από διεθνή ομάδα κριτών που θα επιλέξει δυο από αυτές με προοπτική να συμμετάσχουν σε αδελφοποιημένο φεστιβάλ κουκλοθεάτρου του εξωτερικού ή άλλα φεστιβάλ.

Παράλληλα, διοργανώνεται η «7η Συνάντηση για το Κοινωνικό Θέατρο» σε συνεργασία με ξένα Ινστιτούτα στη Θεσσαλονίκη, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Φέτος, η συνάντηση έχει ως θέμα την «Ειρήνη» και περιλαμβάνει τέσσερις σημαντικές δράσεις: το 7ο Εργαστήριο Κοινωνικού Θεάτρου, Εργαστήρια στα Γυμνάσια και Λύκεια του Κιλκίς, την 7η Ημερίδα για το Κοινωνικό Θέατρο και το πρώτο σεμινάριο/εργαστήριο «ο Κλόουν Γιατρός». Η χρήση και εφαρμογή του θεάτρου και του κουκλοθεάτρου στην εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο όλης της διοργάνωσης.

Τον Οκτώβρη, για 14 μέρες, άνθρωποι και κούκλες απ’ όλον τον κόσμο δίνουν ραντεβού στο Κιλκίς και ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν «Πολιτισμό της Ειρήνης» σ’ ένα Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Κιλκίς: 23413 52 205, Σοφία Κεσίδου,Προϊσταμένη τμήματος¨

6977 635 606 Juanjo Corrales. Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Η πράξη «Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Δήμου Κιλκίς» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.