Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Τάδε έφη η Ειρήνη Αγαθοπούλου για τον ΕΝΦΙΑ

Υπογράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς
Καλοκαιρινά «δώρα» μας επιφύλασσε η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αυγουστιάτικα. Πρώτα το νέο χαράτσι ακινήτων, που χρεώθηκε ήδη σε όλους (επί δικαίων και αδίκων), με εκείνο το περίεργο και εξωτικό όνομα ΕΝΦΙΑ, που μόνο σαν κακόγουστη φάρσα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί!
Μπήκε λοιπόν κι αυτό στη ζωή μας, ανατρέποντας σχέδια, διακοπές και ελπίδες του κόσμου για λίγη καλοκαιρινή ξεγνοιασιά. Τίποτα και κανείς πια δεν γλυτώνει από μια εξουσία που έχει αποθρασυνθεί επικίνδυνα και που θεωρεί ως αδυναμία τη «μαύρη» υπομονή που κάνει ο χειμαζόμενος πολίτης. Και τα κροκοδείλια δάκρυα των βουλευτών της συγκυβέρνησης σήμερα τρέχουν ποτάμι, για το νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν και για τον οποίο υπερθεμάτιζαν λίγο καιρό πριν.

Έπειτα το πολυνομοσχέδιο, το οποίο έρχεται να διαλύσει και τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους και να εξοντώσει και τους τελευταίους εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες που έχουν καταφέρει θα σταθούν όρθιοι μέχρι στιγμής: αρπάζει τα αποθεματικά των ταμείων των ενστόλων, οδηγεί σε αφανισμό τον περιφερειακό τύπο υφαρπάζοντάς του το τελευταίο έσοδο που του έχει απομείνει, αυτό των δημοσιεύσεων συμβάσεων δημοσίου και ΟΤΑ, την ίδια στιγμή που κάνει χάρες και δωράκια στους μεγαλοκαναλάρχες της διαπλοκής.

Και παρ’ όλο που μπορεί ο κ. Χαρδούβελης να πάρει πίσω την τελευταία στιγμή τη διάταξη για τον περιφερειακό τύπο – με τον ίδιο τρόπο που έσπευσαν να δηλώσουν τις εξαιρέσεις από τον ΕΝΦΙΑ - , δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι δεν θα την ξαναφέρει σε ανύποπτο χρόνο, αιφνιδιαστικά, όπως πολύ καλά ξέρει αυτή η Κυβέρνηση να κάνει.

Ο χρόνος τους μετράει αντίστροφα και η αγωνία τους για πολιτική επιβίωση είναι έκδηλη. Χρέος του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των δημοκρατικών πολιτών είναι να τους σταματήσουμε το συντομότερο δυνατόν και να επαναφέρουμε τη δημοκρατία, την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.