Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ο Πέτρος Γαϊτάνος στο Φεστιβάλ Μουσών με καλεσμένη του την Αρετή Κετιμέ

Ο Πέτρος Γαϊτάνος ένας από τους πιο αγαπημένους ερμηνευτές της χώρας μας που κινείτε με άνεση μεταξύ του σύγχρονου και του παραδοσιακού τραγουδιού με καλεσμένη του την Αρετή Κετιμέ και μια εκλεκτή ορχήστρα μουσικών σε μια συναυλία μοναδική στο Φεστιβάλ των Μουσών το Σάββατο 23 Αυγούστου.
Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως ο Πέτρος Γαϊτάνος στις εμφανίσεις του δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα αμεσότητας που εκτοξεύει τις βραδιές σε ένα ανεπανάληπτο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ κάθε χρόνος που περνά τον βρίσκει ωριμότερο και πιο προσεγμένο.

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τις συναυλίες του σε μορφή παράστασης, ενώ σύντομα κατεβαίνει από τη σκηνή και γίνεται ένα με τον κόσμο που τον αγαπάει σταθερά, δυνατά και διαχρονικά.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος, αγαπημένος άνθρωπος και καλλιτέχνης, θα εμφανιστεί πρώτη φορά στο φεστιβάλ των Μουσών για να συνδέσει με τη μοναδική φωνή του τα αγαπημένα τραγούδια των Ελλήνων συνθετών και το μεράκι της παραδοσιακής μουσικής.

Παιδί προσφύγων με ρίζες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο είναι ένας καλλιτέχνης που έχει αλλάξει με τις εμφανίσεις του την έννοια και τη λειτουργία των συναυλιών.

Ξεδιπλώνει με άνεση το ευρύ ρεπερτόριό του, από τους Έλληνες συνθέτες, την παραδοσιακή μουσική και το βυζαντινό μέλος, ενώ επιμελείται το μουσικό και τεχνικό χαρακτήρα της κάθε συναυλίας.

Καταθέτοντας πολλά από τα ταλέντα του δημιουργεί και προκαλεί τον ενθουσιασμό των ακροατών του, κερδίζοντας πάντα το στοίχημα σε ο, τι κι αν κάνει ενώ χρόνια τώρα έχει αγκαλιάσει με τη φωνή και την προσωπικότητά του όλη τη Ρωμιοσύνη.

Το Σάββατο 23 Αυγούστου στο Φεστιβάλ των Μουσών θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με επιλογές από τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, σε συνδυασμό με την προσωπική δισκογραφία του στο πρώτο μέρος, ερμηνεύοντας τραγούδια Ελλήνων συνθετών & στιχουργών όπως: Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Σταμάτη Σπανουδάκη, Μάνου Χατζιδάκη, Μάνου Λοϊζου, Σταύρου Κουγιουμτζή, Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Οδυσσέα Ελύτη κ. α.

Η συναυλία στο δεύτερο μέρος αποτελείται από μια επιλογή με τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά Ελληνικά τραγούδια. Τραγούδια από τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία, τη Σμύρνη, το Αιγαίο, την Πόλη, τη Θράκη, τον Πόντο, αλλά και μια επιλογή από όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας μας.

Μαζί του η Αρετή Κετιμέ Η γνωστή για την ιδιαιτερότητα της φωνής και τη δεξιοτεχνία της στο σαντούρι, Αρετή Κετιμέ, θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές με τραγούδια και μουσικές από τη δισκογραφική της πορεία αλλά και την παραδοσιακή ελληνική μουσική σε μια ιδιαίτερη σύμπραξη με τον Πέτρο Γαϊτάνο.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις, ενώ αναδεικνύει σε μεγάλο εύρος την Ελληνική μουσική.

Τους δύο ερμηνευτές συνοδεύει μια εξαιρετική ορχήστρα η οποία θα εναλλάσσει ανάλογα το ρεπερτόριο. Την ορχήστρα αποτελούν οι :

Πιάνο: Γιάννης Φιλιππουπολίτης

Μπουζούκι :Μανώλης Μπασσης

Κιθάρα: Κώστας Ματσίγκος

Μπάσο: Λεωνίδας Κυρίδης

Ντράμς: Λάζαρος Πλιάμπας

Βιολί: Δημήτρης Θεοδωράκης


Φεστιβάλ Μουσών Ελατοχώρι Πιερίας
Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 – Ώρα Έναρξης 21:00
Τιμή Εισιτηρίου: Προπώληση 8 ευρώ – Ταμείο Συναυλίας 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: 1) Κατερίνη: Βιβλιοπωλείο ΣΑΒΒΙΔΗΣ
2) Ελατοχώρι: Καφέ ΙΤΑΜΟΣ

Για το 3ο Φεστιβάλ Μουσών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν την ενημέρωση που επιθυμούν, τους χώρους διαμονής και την περιοχή του Ελατοχωρίου:

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Μουσών (www.festivalmouson.gr), στο facebook (www.facebook.com/festivalmouson), στα τηλ. 6982375192 (watchup) - 23510 52217- 52218 και email:festivalmouson@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.