Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς



Με την προσήκουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Αυγούστου η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.
Ο νέος Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Σισμανίδης, 41 δημοτικοί σύμβουλοι και 133 στο σύνολο σύμβουλοι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλκίς ορκίστηκαν να εκπληρώσουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους επ’ ωφελεία του τόπου και των δημοτών του Δήμου Κιλκίς ενώπιον πλήθους δημοτών που κατέκλυσαν την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς.

Η τελετή ορκωμοσίας έγινε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ ο οποίος ευχήθηκε ευόδωση των προσπαθειών της νέας Δημοτικής Αρχής για την παραγωγή χρήσιμου και αποδοτικού έργου στο Δήμο Κιλκίς.

Στη σύντομη ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Σισμανίδης εστίασε στα θεσμικά χαρακτηριστικά της Καλλικρατικής περιόδου στους Δήμους της χώρας γενικότερα ενώ στη συνέχεια περιέγραψε με σαφήνεια τις κατευθυντήριες αρχές που θα ακολουθήσει η νέα Δημοτική Αρχή κατά την πενταετή θητεία της. Απέναντι στην οικονομική ασφυξία που βιώνουν οι ΟΤΑ εξαιτίας της κρίσης, ο κ. Σισμανίδης υπογράμμισε την υποχρέωση των τοπικών αρχών να ορθώσουν αποφασιστικά το ανάστημά τους για την αποκατάσταση του κύρους της αυτοδιοίκησης και να δώσουν νέους αγώνες για την επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων και την κατοχύρωση νέων που θα βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις ανατεθείσες στους Δήμους αρμοδιότητες.

Η λειτουργία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σισμανίδης θα στηριχθεί στο διάλογο, στη συναίνεση και στη συνεργασία. Στο πνεύμα της συναίνεσης μάλιστα, πρότεινε τη θεσμοθέτηση τακτικών συναντήσεων με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου ζητώντας από αυτές να υιοθετήσουν από κοινού μια ενιαία γραμμή ώστε να επιτευχθούν με μεγαλύτερη δυναμική οι κοινές στοχεύσεις.

Για τη νέα Δημοτική Διοίκηση ο νέος Δήμαρχος Κιλκίς κατέστησε σαφές ότι θα επιμείνει ιδιαίτερα σε θέματα οργάνωσης, διαφάνειας και χρηστής οικονομικής διαχείρισης ενώ τόνισε ότι ο ίδιος σεβόμενος τις αρχές της ισονομίας και της δικαιοσύνης θα είναι Δήμαρχος όλων των πολιτών του Δήμου Κιλκίς, χωρίς να θέσει επ ουδενί διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δημοτών και ψηφοφόρων.

Τέλος ο Δήμαρχος Κιλκίς κάλεσε τους νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να διδάξουν με τη συμπεριφορά και με την πρακτική τους ήθος και ευπρέπεια, αξίες που θα προσελκύσουν και τους νέους ανθρώπους ώστε να συμμετάσχουν στα κοινά και να γίνουν αξιότεροι συνεχιστές του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Το κείμενο της ομιλίας του νέου Δημάρχου Κιλκίς
Σεβασμιότατε, αξιότιμα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, κυρίες και κύριοι

Η τελετή ορκωμοσίας σηματοδοτεί και τυπικά την έναρξη μιας νέας περιόδου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας.

Ο πρώτος κύκλος της Καλλικρατικής περιόδου έκλεισε με πολλές πληγές σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία περιόρισε σημαντικά τις φιλοδοξίες για μία ισχυρή αυτοδιοίκηση με οικονομική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία και άφησε ανεκπλήρωτες προσδοκίες. Οι θεσμοθετημένοι πόροι συρρικνώθηκαν δραματικά, η ΣΑΤΑ περικόπηκε στο 65% ενώ δυσχερής ήταν και η αναλογία στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πνέει τα λοίσθια. Βρέθηκε στο στόχαστρο της συγκυβέρνησης και της Τρόϊκα οι οποίες, ελλείψει χρημάτων, την αναγκάζουν να επιβάλλει βαριά φορολογικά μέτρα στους δημότες.

Αυτή είναι δυστυχώς η σημερινή πραγματικότητα που δε μπορούμε να αγνοήσουμε. Και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για την αποκατάσταση της τιμής και του κύρους της αυτοδιοίκησης.

Πρέπει να δώσουμε νέες μάχες για την επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων που ανήκουν δικαιωματικά στους Δήμους, για την κατοχύρωση νέων πόρων σε συνδυασμό με τις αρμοδιότητες που μας έχουν ανατεθεί.

Νομοτελειακά, σήμερα ανοίγει ένας νέος κύκλος στο Δήμο Κιλκίς.

Η νέα Δημοτική Αρχή, όλοι εμείς οι αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών του Δήμου Κιλκίς στεκόμαστε ενώπιόν σας, έτοιμοι να εκτελέσουμε το καθήκον που μας ανέθεσε με την ψήφο του ο δημότης.

Με νωπή αυτή την εντολή, καλούμαστε να ασκήσουμε έντιμη και χρηστή Διοίκηση, με κύριο πρόταγμα το κοινό καλό, το κοινό συμφέρον του Δήμου μας, του τόπου μας και των δημοτών μας.

Κάθε σκέψη, κάθε ενέργειά μας στο εξής, οφείλει να ευθυγραμμίζεται με το πως μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι και ωφέλιμοι στον τόπο μας.

Η νέα Δημοτική Αρχή, όπως διαπιστώνετε και εσείς, έχει τη θέληση, έχει όρεξη και διάθεση να εργαστεί σκληρά, με μεράκι και με πείσμα για να επιτύχει τους στόχους της, όπως αυτοί αναπτύχθηκαν στις προγραμματικές μας αρχές και υπερψηφίστηκαν από το σύνολο των δημοτών.

Το βασικό ζητούμενο, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, για την πενταετία 2014 – 2019 είναι αν θα πορευθούμε σε ήρεμα νερά ή σε τρικυμισμένες θάλασσες.

Με την εμπειρία και με τη σοφία των δώδεκα χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση από τη θέση του Δημάρχου Πικρολίμνης και του Προέδρου της ΤΕΔΚ Κιλκίς σας απαντώ ευθέως:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουμε την πολυτέλεια για ανούσιες αντιπαραθέσεις, για εύκολους και ανέξοδους εντυπωσιασμούς, για διαμάχες που στήνονται για το ‘’θεαθήναι’’.

Η εποχή αυτών των θεαμάτων με φόντο την αυτοδιοίκηση έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Οι πολίτες απαιτούν από εμάς συναίνεση, δράση, δημιουργικό έργο που θα το αισθανθούν στην καθημερινότητά τους και δε θα συγχωρήσουν αστοχίες, μικρότητες και όλες αυτές τις εγωιστικές συμπεριφορές που δεν τιμούν την αυτοδιοίκηση.

Περισσότερο από ποτέ σήμερα επιβάλλεται ένα πλαίσιο συνεννόησης και συνεργασίας για την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Μόνο με συνεννόηση, με ενότητα, με σύμπνοια και στοχευμένες παρεμβάσεις θα πάμε μπροστά. Και με αυτά τα εφόδια θα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά προκλήσεις και δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στην πορεία μας.

Σέβομαι το ρόλο και το ελεγκτικό έργο των αντιπολιτευόμενων δημοτικών συνδυασμών.

Ο γόνιμος διάλογος, ο πλουραλισμός και ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη, είναι στοιχεία του πολιτικού μας πολιτισμού που θα έχουν πρωτεύουσα θέση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Θέλω δε, να σας διαβεβαιώσω, στα πλαίσια του δημοκρατικού προγραμματισμού, ότι αν και εφόσον η αντιπολίτευση καταθέσει αιτιολογημένη, τεκμηριωμένη και ρεαλιστική πρόταση, θα προχωρήσω άμεσα στην ανάκληση της δικής μας πρότασης και θα συνταχθώ μαζί της για την υλοποίηση αυτής της πρότασης.

Είμαι πεπεισμένος ότι για τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν την περιοχή μας, οφείλουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή γιατί με αυτό τον τρόπο θα ισχυροποιήσουμε τους μηχανισμούς διεκδίκησης και επίλυσής τους.

Η συναίνεση, η σύνθεση των απόψεων, η συνεργασία είναι έννοιες που θα έχουν πρακτική εφαρμογή κατά τη θητεία μας.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνω επίσημα, από αυτό το βήμα, τη θεσμοθέτηση συναντήσεων με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σε τακτά χρονικά διαστήματα με ατζέντα τα μείζονα θέματα που απασχολούν το Δήμο Κιλκίς.

Σε ότι με αφορά, είναι αυτονόητο ότι θα είμαι Δήμαρχος όλων των πολιτών του Δήμου Κιλκίς σεβόμενος τις αρχές της ισονομίας, της δικαιοσύνης. Δε θα υπάρξουν διακρίσεις και διαχωρισμοί δημοτών και ψηφοφόρων.

Όλοι οι δημότες είναι ίσοι και θα έχουν την ίδια δίκαιη αντιμετώπιση από εμένα. Η πόρτα του Δημάρχου θα είναι πάντα ανοιχτή για το δημότη.

Είναι σαφές ότι εγώ προσωπικά και η νέα Δημοτική Αρχή θα επιμείνουμε σε ζητήματα οργάνωσης, διαφάνειας και χρηστής οικονομικής διαχείρισης. Με ιδιαίτερη φροντίδα θα σταθούμε στα ζητήματα των κοινωνικών δομών και στη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη και στους 116 οικισμούς μας.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να δώσω μια πατρική συμβουλή προς όλους:

Με την πολιτική και με την ανθρώπινη στάση και συμπεριφορά μας, οφείλουμε να εμπνεύσουμε τις νεότερες γενιές, να διδάξουμε ήθος, ευπρέπεια και αξιοσύνη ώστε να έρθουν κοντά στο Δήμο και να συμμετέχουν στις δημόσιες υποθέσεις ως αξιότεροι από εμάς συνεχιστές. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία στο έργο μας.

Εύχομαι σε όλους μια καλή και δημουργική θητεία επ’ ωφελεία του Δήμου Κιλκίς, επ’ ωφελεία των συνδημοτών μας. Καλοστέργιωτοι.

Σας ευχαριστώ."

Την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τίμησαν με την παρουσία τους

ο βουλευτής ν. Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, ο κ. Γεώργιος Δημητριάδης ως εκπρόσωπος του βουλευτή Θεόδωρου Παραστατίδη, η κα Αναστασία Πάγκου ως εκπρόσωπος της βουλευτή Ειρήνης Αγαθοπούλου, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Περικλής Κολότσιος, ο νέος Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, ο απερχόμενος Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο διοικητής της 71ης ταξιαρχίας Νικόλαος Χιονής εκπρόσωπος του διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιλκίς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς Θωμάς Σάνδρος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Θέμης Ανθρακίδης, ο γενικός διευθυντής της ΑΝ.Κ.Ι. Παύλος Πασσαλίδης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Χαράλαμπος Παυλίδης, ο πρόεδρος της ΔΙΒΙΠΕΚ Βασίλης Σεργιαννίδης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανδρέας Βεργίδης, Παύλος Θωμαϊδης, Κώστας Γιαννόπουλος, ο πρώην υπουργός Κώστας Κιλτίδης, οι π. βουλευτές Θεόδωρος Πασσαλίδης και Γεώργιος Φραγγίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Κιλκίς Αναστάσιος Αμανατίδης, Γαλλικού Αθανάσιος Ρωσσόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Δημήτρης Βουλγαράκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Γεώργιος Μουλλάς, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.