Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Διεθνείς διακρίσεις μαθητών της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Όπως κάθε χρόνο και φέτος, η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής NOVA ZAGORA 2014 (τον 16ο κατά σειρά) με έργα μαθητών των εικαστικών της εργαστηρίων.
Στον φετινό Διαγωνισμό που προκήρυξε η Nova Zagora, πόλη της Βουλγαρίας πήραν μέρος 3.004 παιδιά από όλο τον κόσμο: Αργεντινή, Μπαγκλαντές, Λευκορωσία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Αίγυπτο, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Ιορδανία, Καζακστάν, Κύπρο, Κίνα, Λετονία, Λιθουανία, FYROM, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Φιλιππίνες, Μαυροβούνιο και Σρι Λάνκα.

Διακρίσεις έτυχαν 473 μικροί δημιουργοί, μεταξύ των οποίων και επτά (7) μαθητές των Εικαστικών Εργαστηρίων της ΤΕΧΝΗΣ:

Δέσποινα Χονουζίδου, 4 ετών

Σταύρος Αβραμίδης, 5 ετών

Έλενα Μπόζη, 9 ετών

Παναγιώτης Καλύβας, 5 ετών

Καλλιόπη Σαλαβασίδου, 6 ετών

Ελευθερία Κυριακίδου, 10 ετών

Μαίρη Σιδηροπούλου, 10 ετών.


Το αποτέλεσμα αυτό ήλθε σαν φυσική συνέπεια της συστηματικής, σοβαρής και συνεπούς δουλειάς των υπεύθυνων των εικαστικών εργαστηρίων της ΤΕΧΝΗΣ: Νικόλα Μπλιάτκα, Θάνο Στόκα και Κική Βέλκου. 

Άλλωστε και στον φετινό Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής της ΤΟΥΟΤΑ για παιδιά ηλικίας έως 15 ετών με θέμα “Το αυτοκίνητο των ονείρων σου”, δύο μαθητές της ΤΕΧΝΗΣ, ο Θεόφιλος Στεφανίδης και η Χρυσάνθη Πουλτουρτζίδου έτυχαν διάκρισης σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο πρώτος έλαβε το Α' Βραβείο και η δεύτερη το Γ' στις ηλικιακές τους ομάδες. Το έργο του Θ. Στεφανίδη βρίσκεται ήδη στο Τόκυο για να διαγωνιστεί με τα άλλα ανάλογα πρώτα βραβεία, προερχόμενα από τον διεθνή χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.