Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Συνέλαβαν σε χωριό του Κιλκίς δύο άτομα τα οποία μετέφεραν 3 λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (12.08.2014) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης Κιλκίς, ένας ημεδαπός 46 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας 19 ετών, που διευκόλυναν την είσοδο σε τρεις μη νόμιμους μετανάστες, στην ελληνική επικράτεια από έδαφος τρίτης χώρας.

Ειδικότερα, σε χωριό του Κιλκίς, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους προαναφερόμενους να κινούνται με ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος διαπιστώθηκε ότι αυτοί είχαν επιβιβάσει τρεις υπηκόους Αλβανίας, μη νόμιμους μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι μη νόμιμοι μετανάστες είχαν εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια μέσω μη νομοθετημένου σημείου της ελληνοσκοπιανής μεθορίου και οι ανωτέρω τους μετέφεραν με σκοπό να διευκολύνουν την προώθηση τους στην ενδοχώρα.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος δύο εκ των ανωτέρω μη νόμιμων μεταναστών εκκρεμούσε το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου.

Κατασχέθηκαν:
το προαναφερόμενο όχημα και
2 κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης Κιλκίς.

Οι 46χρονος και 19χρονος συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου