Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αγαθοπούλου: "Οι δεσμεύσεις να μη μείνουν για άλλη μια φορά στα χαρτιά"

Δελτίο τύπου Ειρ. Αγαθοπούλου
Σήμερα Πέμπτη, 24/07/2014, οι βουλευτίνες Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου και Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, συνοδευόμενες από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησαν συνάντηση με το διοικητή της 4ης ΥΠΕ, κ. Βεντούρη, με σκοπό την ανάδειξη των τραγικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικές μονάδες του νομού Κιλκίς.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναδείχθηκε το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της υποχρηματοδότησης, δεδομένου ότι ήδη στη μέση της χρονιάς κοντεύει να εξαντληθεί η χρηματοδότηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας, ενώ επισημάνθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά.

Επιπλέον τέθηκε το ζήτημα των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό κι επισημάνθηκε ως προτεραιότητα η πρόσληψη ιατρών στη μονάδα τεχνητού νεφρού, η οποία λειτουργεί πλέον με μία μόνο ιατρό, τη στιγμή που καλείται να εξυπηρετήσει καθημερινά δεκάδες ασθενείς. Ταυτόχρονα, προτάθηκε η αναγκαιότητα της άμεσης στελέχωσης των υγειονομικών μονάδων με χειρουργούς και παιδιάτρους. Είναι γνωστό ότι τόσο στο νοσοκομείο της Γουμένισσας όσο και στο Κέντρο Υγείας του Πολυκάστρου δεν υπάρχει παιδίατρος από το 2011.

Η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου έθεσε το θέμα του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΠΕΔΥ στο Κιλκίς, το οποίο, ενώ είναι άρτια εξοπλισμένο, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης μικροβιολόγου. Επισημάνθηκε επίσης η αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός σταθμού αναμονής ΕΚΑΒ στο Δήμο Παιονίας, την οποία επιτάσσουν τόσο οι μεγάλες αποστάσεις όσο και το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής.

Ο κ. Βεντούρης δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα το θέμα της στελέχωσης της μονάδας τεχνητού νεφρού, καθώς και το ζήτημα του παιδιάτρου για την Παιονία. Δεσμεύτηκε επίσης ως προς την εξασφάλιση έκτακτης χρηματοδότησης για το νοσοκομείο (με το ποσό των 200.000 ευρώ κατ΄ ελάχιστον). Τέλος, συνηγόρησε στην άποψη ότι ο δεύτερος σταθμός ΕΚΑΒ είναι απαραίτητος στον νομό.

Από την πλευρά της, η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου δήλωσε σχετικά: «Εμείς θα συμβάλλουμε ώστε αυτές οι δεσμεύσεις να μη μείνουν για άλλη μια φορά στα χαρτιά. Στο πλευρό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των ασθενών, θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση για ένα δωρεάν και καθολικό σύστημα Υγείας που θα εξυπηρετεί όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο βαθιάς κρίσης που διανύουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.