Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

"Όταν σχεδιάζεται το μέλλον για μας… χωρίς εμάς..."

Υπογράφει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
"Εδώ και καιρό μας βασάνιζαν κάποιες σκέψεις: Πώς να χαρούμε την παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου, του πιο κοσμαγάπητου αθλήματος με τη λαϊκή καταγωγή και τους κοινωνικούς συμβολισμούς, την ώρα που βλέπαμε στις οθόνες μας τον λαό που περισσότερο απ’ όλους αγάπησε το ποδόσφαιρο, να διαμαρτύρεται μαζικά, να υφίσταται κρατική βία και καταστολή με αφορμή αυτή την ίδια τη διοργάνωση; Πώς να χαρούμε με τις παγκόσμιες διακρίσεις των συνομήλικων μας στις Μάνδρες του Κιλκίς, όταν ξέρουμε σε ποιες συνθήκες προπόνησης και με πόσους κινδύνους και στερήσεις έγιναν αυτές κατορθωτές; 

Όταν σκεφτόμαστε τα υπόλοιπα παιδιά που γυμνάζονται εκεί στα χωράφια με παλιά και φθαρμένα όργανα και παρόλα αυτά φιλοδοξούν να διακριθούν, αθλητές που δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα χρονόμετρα και τις αποστάσεις αλλά και την ίδια την πολιτεία, η οποία μέσα από συστηματική αδιαφορία προχώρησε στην αποδόμηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. 

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή και όχι για συγκυρία των καιρών. Είχαμε δύο επιλογές: είτε να σωπάσουμε και να χαιρόμαστε (και να απογοητευόμαστε ταυτόχρονα) σιωπηρά και χαμηλόφωνα…, είτε να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να φωνάξουμε την αλήθεια, τις σκέψεις και τις αγωνίες μας… Και μέσα από τη φωνή μας αυτή να βρούμε κι άλλους με τις ίδιες αγωνίες, να ενώσουμε τις φωνές μας, να ακουστούμε πιο δυνατά, πιο μακριά !

 Επιλέξαμε το δεύτερο και δικαιωθήκαμε. Καλέσαμε όλους του νέους και τις νέες του Κιλκίς, τα ερασιτεχνικά σωματεία του τόπου μας, όλους τους ανθρώπους που σκέφτονται, να μοιραστούμε τη γνώμη μας. Ζητήσαμε θαρρετά προσφορές και έμπρακτη αλληλεγγύη από συμπολίτες μας για να ενισχύσουμε αθλητικές προσπάθειες και …τα καταφέραμε ! 

Δεν ήταν εκεί όσοι θα θέλαμε, όσοι θα έπρεπε, αλλά ήταν αρκετοί και το αποτέλεσμα ενθαρρυντικό. Τις επόμενες μέρες, μαζί με τις ευχές και την ηθική μας συμπαράσταση, θα βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή του Γ.Σ. Μανδρών για αγορά οργάνων το ποσό των 500 ευρώ που καταφέραμε να μαζέψουμε από την εκδήλωσή μας την Πέμπτη 3/7 το βράδυ στον πεζόδρομο Κ.Γαβριηλίδη και που έγινε εφικτό με τη συμβολή πολλών Κιλκισιωτών: από εκείνους που προσέφεραν υλικά, ποτά και φαγώσιμα, μέχρι το συγκρότημα που μας κράτησε συντροφιά αφιλοκερδώς και τους περίοικους που έδειξαν κατανόηση για την αναστάτωση. 

Το πρώτο βήμα έγινε. Το μήνυμα πήγε στο Κιλκίς και τους πολίτες του (κυρίως τους νεότερους): «…ή θα πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και θα σταματήσουμε να «χειροκροτούμε» άσκοπα παράγοντες και εξουσία, ή θα καταρρεύσουμε όλοι μαζί». 

Εμείς θα επανέλθουμε. Θα είμαστε εδώ για να φωνάζουμε τις σκέψεις και τις απόψεις μας και θα ζητάμε το ίδιο να κάνει όλη η νεολαία του Κιλκίς, όταν πλήττονται τα δικαιώματά της, όταν κάποιοι επιβουλεύονται την τύχη της, όταν σχεδιάζεται το μέλλον για μας… χωρίς εμάς..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.