Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

«Συν-ενεργείν τοπικά για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς»

Οι προοπτικές ένταξης στην αγορά εργασίας 150 ανέργων ατόμων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Συν-ενεργείν τοπικά για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς», συζητήθηκαν στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Ιουλίου 2014 στο Κέντρο Νεότητας Γουμένισσας.
Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Γουμένισσας εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Συνενεργείν για την Απασχόληση», είχε θέμα: «την ενημέρωση των επιχειρήσεων και των ανέργων σχετικά με τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης». 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης έκανε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας κ.Τραχανίδης ο οποίος τόνισε την σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε το Επιμελητήριο Κιλκίς για την έγκριση και υλοποίηση του έργου, ένα σημαντικό έργο για το νομό το οποίο υποστηρίζει την προσπάθεια εύρεσης απασχόλησης 150 ωφελούμενων. 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ.Τονικίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του Συν-ενεργείν και τόνισε ότι το Επιμελητήριο στηρίζει την επιχειρηματικότητα του τόπου μέσα απ’ όλα τα έργα που υλοποιεί. Ξεχωριστή μνεία έκανε για την επικείμενη λειτουργία εργοστασιακής μονάδας στην περιοχή του Πολυκάστρου, η οποία ως γνωστόν δρομολογήθηκε μετά από διαπραγματεύσεις του με τους επιχειρηματίες του Βελγίου.

Στην εκδήλωση ακόμη παρευρέθησαν ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας κ.Τουλούπης η Γραμματέας κ.Καραμπίδου, μέλη του Δ.Σ κ.Παυλίδης και κ. Κυριακίδου, ο κ.Πασχαλίδης Διοικήτής του Αστυνομικού τμήματος Γουμένισσας, ο διευθυντής του ΚΕΚ επιμορφωτική κ.Αμοιρίδης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Γουμένισσας Μ.Μπαλάνη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Α.Τζούρτζος, εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στην πράξη, τοπικοί επαγγελματίες, ενδιαφερόμενοι άνεργοι και ωφελούμενοι του προγράμματος.

Αρχικά, η κ.Μ.Καλογερίδου, Διαχειρίστρια της Α.Σ. «Συνενεργείν για την Απασχόληση» απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην παρουσίαση του έργου υπογραμμίζοντας τα κύρια δημογραφικά χαρακτηριστικά καθώς και το εργασιακό προφίλ των ωφελούμενων του έργου.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η εισήγηση του κ.Β.Δημητρίου, Οικονομολόγος-Περιφερειολόγος-ΑΜΚΕ Γνώση Αναπτυξιακή, η οποία παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων για την πρόσληψη ωφελούμενων των δράσεων ΤΟΠΣΑ., δίνοντας στοιχεία για τους άξονες της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Οι εργασίες της εκδήλωσης ολοκληρώθηκαν με την εισήγηση του κυρίου κ .Β. Τσεκερίδη, Χωροτάκτης Μηχανικός-Σύμβουλος ανάπτυξης της PlanO2, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραματίζουν οι ανθρώπινοι πόροι στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κύριος Τσεκερίδης, μέσα από την εκτενή και εμπεριστατωμένη παρουσίασή του τόνισε πως ο βασικός παράγοντας επιτυχίας αναδεικνύεται ο ανθρώπινος παράγοντας, η απόδοση του οποίου χαρακτηρίζει την αποτελεσματικότητα κάθε οργανισμού, αποτελώντας την κινητήρια δύναμη λειτουργίας και ανάπτυξης κάθε μορφής επιχείρησης. Το ανθρώπινο δυναμικό ή αλλιώς οι ανθρώπινοι πόροι αποτελούν σήμερα το πολυτιμότερο κεφάλαιο μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.