Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ερώτηση Γεωργαντά για ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων προς τον ΕΤΑΑ

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Χθες ο Βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς μαζί με άλλους Βουλευτές κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη ρύθμισης αλλά και επανακαθορισμού των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων προς τον ΕΤΑΑ.

Ειδικότερα με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων φέτος για μία ακόμη χρονιά δεν μπόρεσε να καταβάλλει το σύνολο των ασφαλιστικών τους εισφορών είναι αναγκαίο υπό την παρούσα οικονομική κρίση αλλά και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι της χώρας να δοθεί η δυνατότητα ένταξης και των δικηγόρων στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του άρθρου 21 του νόμου 4038/2012.

Ειδικότερα για λόγους συλλογικότητας και ίσης μεταχείρισης των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ με τους ασφαλισμένους άλλων ασφαλιστικών φορέων (π.χ. ΙΚΑ) να δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών με ευνοϊκές ρυθμίσεις αλλά και με έκπτωση επί των προσαυξήσεων.

Στην κατατεθείσα ερώτηση επίσης ζητείται να γίνει επανακαθορισμός των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί μακροπρόθεσμα το ζήτημα πραγματικής επιβίωσης που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων της χώρας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.