Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ετοιμάζεται το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας»!

Τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς στο περίπτερο 1 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο σκοπός τους είναι... γλυκός καθώς προετοιμάζουν το 1ο στην Ελλάδα «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας». Όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα στις 6 Σεπτεμβρίου ημέρα εγκαινίων της 79ης ΔΕΘ. Τότε ξεκινά την εξάμηνη λειτουργία του και το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» που υπόσχεται να χαρίσει γλυκιές εμπειρίες και αναμνήσεις σε μικρούς και μεγάλους.
Το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια της ΔΕΘ-HELEXPO, τα τελευταία χρόνια. Η αρχή βέβαια έγινε πέρυσι τα Χριστούγεννα με τον «Αστερόκοσμο», αλλά η υλοποίηση αυτού του εντυπωσιακού θεματικού πάρκου διασκέδασης και ψυχαγωγίας, έχει ως στόχο να βάλει τη ΔΕΘ σε μια νέα εποχή λειτουργίας. Με αναβαθμισμένο επίπεδο εκθέσεων και εκδηλώσεων, με πρωτοβουλίες διεθνοποίησης, εξωστρέφεια, με καινοτόμες δράσεις.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες τα στελέχη της ΔΕΘ ακούστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας : « Το Εργοστάσιο Σοκολάτας θα είναι ένα ολοκληρωμένο θεματικό πάρκο, με εκπαιδευτικό, μορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, με σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, και θα είναι ισάξιο με ανάλογα πάρκα του εξωτερικού.

 Τα οφέλη που αναμένουμε είναι τεράστια, κυρίως για την τοπική οικονομία και την αγορά της Θεσσαλονίκης, η οποία θα συμμετέχει ενεργά στην όλη δράση. Εκτιμούμε τεράστια έλευση επισκεπτών, τόσο από όλη την Ελλάδα, αλλά και από γειτονικά κράτη, οι οποίοι θα τονώσουν οικονομικά τις επιχειρήσεις της πόλης. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από τουριστικά γραφεία των Βαλκανίων, αλλά και από σχολεία από όλη την Ελλάδα.»

«Αν ρωτήσετε 100 ανθρώπους, για το αν λατρεύουν τη σοκολάτα, οι 99 θα σας απαντήσουν θετικά, και ο ένας μάλλον θα ψεύδεται» συμπλήρωσε χαριτολογώντας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, ενώ επιπλέον κατέθεσε και τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή και λειτουργία του Εργοστασίου Σοκολάτας: «Οι στεγασμένοι αλλά και οι ελεύθεροι χώροι θα καλύπτουν περίπου 2.500 τ.μ στο Περίπτερο Νο 1, θα υπάρχουν 17 διαφορετικά τμήματα, με ποικίλες δράσεις», ενώ επιπλέον τόνισε: « Η Ελληνική οικογένεια είναι παιδοκεντρική και αυτό το γνωρίζουμε. 

Το εργοστάσιό μας δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά, αλλά και στους μεγάλους. Κατά την επίσκεψή σας, θα ανακαλύψετε με εντυπωσιακό τρόπο τα μικρά και μεγάλα μυστικά της σοκολάτας. Ένα ανεπανάληπτο «ταξίδι» στο χώρο και το χρόνο, με πρωτοτυπία, υψηλή αισθητική, διαδραστικότητα, ποικίλες δραστηριότητες (φαγητό, παιχνίδι κτλ), και ποιοτικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης. 

Κάποιες από τις δράσεις θα είναι: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην πραγματική ζούγκλα του Αμαζονίου και το Ναό των Αζτέκων, και κατόπιν με το δαιδαλώδες πειρατικό καράβι «μεταφορά» στο Εργοστάσιο Σοκολάτας ! Γνώση για τη διαδικασία μετατροπής του καρπού σε σοκολάτα, ο μεγαλύτερος καταρράκτης σοκολάτας της Ευρώπης, τα Παλιά Μηχανήματα, ο Λαβύρινθος, εργαστήρια σοκολατοκατασκευών, γκαλερί γλυπτών, αίθουσες επιδείξεων, τέχνης και πολιτισμού, γλυκιά βιβλιοθήκη, το Green Room για απίστευτες φωτογραφίσεις, το Social Point, το νυφικό από σοκολάτα και πολλά άλλα».

Οι ομιλητές δεν ξέχασαν να αναφερθούν στη σημαντική συμβολή των χορηγών για την υλοποίηση του έργου, ενώ επίσης αναφέρθηκε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να παραταθεί η εξάμηνη λειτουργία του, ενώ υπάρχει και η σκέψη να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις, ανά εξάμηνο στην Ελλάδα, αλλά και πόλεις των Βαλκανίων.

Πηγή: Omorfa Taxidia facebook



















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.