Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΙΕΚ¨Αμπελουργίας – Οινολογίας¨ και ¨Μεταποίησης – Τυποποίησης Αγροτικών Προϊόντων¨ στον Δήμο Παιονίας

Σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη και αντίστοιχους υπηρεσιακούς παράγοντες είχε την Τρίτη 22 Ιουλίου στην Αθήνα ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας.
Η πρώτη εξ΄ αυτών αφορούσε το Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα με τον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Κουκοδήμο και αφορούσε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας δύο δημοσίων Ινστιτούτων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΙΕΚ) ¨Αμπελουργίας – Οινολογίας¨ και ¨Μεταποίησης – Τυποποίησης Αγροτικών Προϊόντων¨ στον Δήμο Παιονίας.

Ένα ζήτημα που είχε τεθεί στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου από πλευράς της Δημοτικής Αρχής επί υφυπουργίας του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και για το οποίο όπως διαπιστώθηκε όχι μόνον ήταν ενημερωμένη η νέα ηγεσία του Υπουργείου, αλλά τελούν εν εξελίξει και οι διαδικασίες προκειμένου να υπογραφεί μέχρι το τέλος Αυγούστου και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) , ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του στις εγκαταστάσεις του πρώην Δημοτικού Σχολείου Στάθη, όπως έχει προτείνει η δημοτική Αρχή.

Η δεύτερη εξ΄ αυτών αφορούσε τις επαφές στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το θέμα του κλειστού γυμναστηρίου Αγίου Πέτρου και τις εργασίες ολοκλήρωσής του, που είχε τεθεί στον αρμόδιο Υφυπουργό Ιωάννη Ανδριανό κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον Δήμο Παιονίας στις 10-1-2014.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν προς τον δήμαρχο οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου για τον σκοπό αυτό το Υπουργείο θα δεσμεύσει κονδύλιο ύψους 100.000 ευρώ που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών, θα δεσμευθεί με αντίστοιχα κονδύλια μέσα στο 2015 με τις σχετικές διαδικασίες και ημερομηνίες να οριστικοποιούνται στις αρχές του Αυγούστου.

Τέλος η τρίτη εξ΄ αυτών αφορούσε την συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτριο Ιατρίδη για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού και ολοκλήρωσης των αρδευτικών δικτύων στις Δημοτικές Ενότητες Αξιούπολης και Ευρωπού για τα δίκτυα στις περιοχές Αγίου Πέτρου, Ευρωπού, Ρυζίων και Αξιούπολης, προκειμένου να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα και να προκηρυχθεί η κατασκευή τους με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και για τα οποία διαπιστώθηκε ότι απομένουν διαδικαστικού τύπου λεπτομέρειες.

Όπως δήλωσε ο κ.Λαπόρδας οι επαφές του υπήρξαν απολύτως αποδοτικές, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον βουλευτή του νομού μας Γεώργιο Γεωργαντά επισημαίνοντας την αποφασιστική συνδρομή προς την κατεύθυνση αυτή, που σηματοδοτήθηκε εκτός των άλλων και με την φυσική του παρουσία στο σύνολο των επαφών του με τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.